Han lämnade Indien för studier i Västerås

2011-05-02 | Student

Umesh Balaji, 23 år, gjorde något som många drömmer om: Flytta utomlands för att studera. Han lämnade Indien för att bli en av de 1 000 internationella studenter som just nu studerar på Mälardalens högskola.
– I min vardag får jag chans att möta nya vänner från nästan varje del av världen, varje dag, säger Umesh Balaji.

Umesh tycker om närheten till vattnet, och att Västerås erbjuder många vackra parker att ta en promenad genom och koppla av i. Han beskriver också Västerås som en ”kosmopolitisk stad” tack vare närvaron av multinationella företag som gör att Västerås har invånare från många delar av världen. Att Västerås har ett brett utbud av nöjesliv är också något som förgyller studentlivet.
– Mälardalens högskola anordnar många roliga evenemang för oss internationella studenter och gör det möjligt för oss att upptäcka Västerås och dess omgivningar, säger Umesh.

Att Umesh valde att läsa vidare i just Västerås och på Masterprogrammet i intelligenta inbyggda system på Mälardalens högskola var ingen slump. Utbildningen är både praktisk och forskningsinriktad, vilket lockade honom.
– Sverige är en av de ledande nationerna i världen på området inbyggda system och robotteknik, vilket är mina intresseområden. Högskola har samarbeten med många företag och vi studenter kan därmed få erfarenhet från dessa företag genom att antingen göra ett examensarbete, sommarjobba eller få en praktikplats där.

Något som Umesh tycker om, är den internationella atmosfären som finns på högskolan.
– I min vardag får jag chans att möta nya vänner från nästan varje del av världen, varje dag. Genom detta får jag uppleva flera olika kulturer och lära mig mycket nytt.