Gunilla Lööf blir hedersdoktor vid MDH

2017-03-20 | Utbildning Student Forskning/Samverkan

– Det här känns hedrande och stort. Jag är oerhört glad över att bli hedersdoktor vid MDH och jag hoppas att min nyfikenhet, kunskap och mina erfarenheter ska kunna inspirera andra.
Det säger Gunilla Lööf, en av MDH:s blivande hedersdoktorer som kommer att promoveras under Akademisk högtid 28 april.

 

Gunilla Lööf är sjuksköterskan som grundade informationssidan narkoswebben.se. Hon var också med och startade Operation Smile Sverige, en medicinsk hjälporganisation som arbetar för att inga barn i världen ska kränkas eller tvingas leva undangömda på grund av en behandlingsbar ansiktsdeformitet. Operation Smile arbetar i utvecklingsländer med att ge barn en kostnadsfri operation av framförallt läpp- käk- och gomspalt.

– Arbetet inom Operation Smile har förändrat mitt liv på många sätt och fått mig att förstå att vi människor, trots olika bakgrund och förutsättningar, är så oerhört lika när vi hamnar i en utsatt situation där vi är beroende av andra. Därför är det ett oerhört förtroende varje gång en förälder lämnar ifrån sig sitt barn till mig, vare sig det sker här hemma eller någonstans ute i världen. Jag vill förvalta detta förtroende på bästa sätt och vara ett stöd för människor i en svår situation. Det är just det som är det fina med att vara sjuksköterska.

Som hedersdoktor vid MDH hoppas Gunilla Lööf kunna vara en inspiration och ett bollplank för nuvarande studenter och lärare.
– Var stolt för den utbildning du har och våga tro på din kunskap och dina idéer. Allt startar med en liten tanke men det kanske är du som måste sätta bollen i rullning…

I samband med Akademisk högtid kommer Gunilla Lööf att hålla en föreläsning under torsdagen. Temat kommer att vara ”Don´t follow your dreams, lead them".
– Jag har trott på mina idéer och vågat satsa. Vi måste våga testa och våga misslyckas. Det är så vi lär oss och driver utveckling framåt.

Gunilla Lööf kommer att hålla sin föreläsning torsdag eftermiddag 27 april. Promovering till hedersdoktor sker fredag 28 april.