Fullt hus när innovationsprogrammet höll alumnträff på MDH

2016-09-23 | Alumni

Nära ett hundratal studenter och alumner samlades när MDH bjöd in till alumnträff för innovationsprogrammet i Eskilstuna. Alumnträffen, som även gästades av forskare och näringsliv, arrangerades i samverkan med linjeföreningen Innovare.

För besökarna var alumnträffen en möjlighet att utöka sitt nätverk, träffa nya mentorer och få inspiration till livet efter studierna. En av studenterna på plats var 23-årige Gara Blbas från Örebro, som läser första året på innovationsprogrammet.
– Jag har alltid varit intresserad av utveckling, och jag valde den här utbildningen eftersom den är unik. Jag trivs jättebra och det är spännande att få lyssna på vilka vägar andra har tagit efter examen, säger han.  

Under onsdagseftermiddagen, den 21 september, berättade fyra alumner om sina erfarenheter från arbetslivet. Johanna Tömmervik, som tog examen 2014, är idag marknadsansvarig på det Västeråsbaserade affärsutvecklingsföretaget Prindit.
– När jag själv var student hade jag många funderingar kring jobb, men det har gått över förväntan. Jag ville inte hamna i ett specifikt fack utan istället hitta min egen väg, och det man får på innovationsprogrammet är en bred grund att stå på som är anpassningsbar till många tjänster, säger hon.

Föreläste gjorde även alumnerna Johan Nyström, grundare av filmproduktionsföretaget JN Filmproduktion, Catarina Berglund, verksamhetschef på Strängnäs Business Park samt Niklas Holmström, avdelningschef för plant design på ABB FACTS. Nuvarande studenter fick bland annat råd att bygga nätverk, vara modiga, använda målbilder och dra nytta av sina personliga styrkor. Alumnträffen avrundades med en paneldiskussion, efterföljande workshop och mingel tillsammans med forskare, alumn Cathrine Åsklint från Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet, Mattias Stjernström, VD för KLARA fastigheter och Sten Ekman, Innovationsprogrammets grundare. 
– I samverkan med näringsliv och offentlig verksamhet håller vi en öppen dialog om innovationsvetarens nuvarande och framtida roll i samhället. Syftet är att stödja nätverksbyggande och erbjuda våra studenter verktyg inför steget ut på arbetsmarknaden, säger Peter Selegård, programsamordnare för innovationsprogrammet vid MDH.