Från MDH till San Francisco

2018-01-19 | Alumni

Victoria Inoue är en av de nominerade till Årets Alumn 2017. Vinnaren kommer att presenteras under arbetsmarknadsmässan Högvarv 20 februari i Västerås.

Hur känns det att bli nominerad till Årets alumn?

– Superkul! Jag var väldigt engagerad i MDH när jag gick där, så det känns som en fin present såhär efteråt.

Vad har du gjort sedan du lämnade MDH?

– Jag gick på Berghs en termin och sedan pluggade vidare en master i reklam i San Francisco. Nu har jag bott där i fyra år och har sedan examen 2016 jobbat som copywriter, först kort på några byråer och nu som Interactive Writer på Apple sedan ett år tillbaka.

Vad vill du bidra med som Årets alumn vid MDH?

– Jag vill visa en kanske lite annorlunda väg att ta efter examen, och visa att det fungerar alldeles utmärkt att jobba utomlands efter en MDH-utbildning. Vägen från Västerås till Silicon Valley har såklart inte varit självklar, men jag fick en superbra grund på MDH som ledde mig dit jag är idag.

Vilka styrkor har MDH?

– Det jag främst tycker är MDH:s styrka är att skolan ligger i framkant med utvecklingen. Utbildningarna anpassas väl till där världen är idag, istället för att inte enbart blicka bakåt. MDH är väldigt moderna och framåtblickande utan att vara spekulativa.

Har du något tips till dagens studenter?

– Prata mycket med både nuvarande studenter, alumner, fakultet och annan personal på skolan. Få många olika perspektiv på vad man kan göra efter examen! Mitt i utbildningen kan det kännas som att man nu är bunden till ett enda yrke, men det är tvärtom! Utbildningen ger dig en bred grund och öppnar många dörrar. Använd resurserna runt omkring för att bredda perspektiv och knyta kontakter. Och engagera dig i studentlivet, vare sig det är programmet, föreningen, jobba extra på skolan, eller något helt annat. Man får både kontakter och erfarenheter att bära med sig länge.


Fakta om Victoria Inoue

Aktuell som: En av fyra nominerade till Årets alumn vid MDH

Utbildning: Kandidatprogram i språk och humaniora, filosofie kandidatexamen huvudområde svenska

Motivering: Vicky har en drivkraft som få, och har gjort en fantastisk resa efter examen. MDH gav henne möjligheten att söka in och bli antagen till Berghs School of Communication, där hon fick chansen att åka till USA. Där blev hon kvar och är just nu copywriter på Apple i San Francisco.