Forskare utsågs till Årets innovatör

2019-02-18 | Utbildning Forskning/Samverkan

Åsa Öberg, doktor i innovation och design vid MDH, utsågs till Årets innovatör på näringslivsgalan EN19.

- Det känns hedersamt och riktigt kul att man väljer att uppmärksamma kombinationen av forskning, företagande och kreativt tänkande och jag hoppas att det ska inspirera andra, säger Åsa Öberg.

 

Åsa Öberg

 

Åsa Öberg var en av företagarna som prisades på EN19 – ett evenemang arrangerat av Nyföretagarcentrum, Munktell Science Park, Marknadsföreningen och Företagarna i Eskilstuna för att hylla framgångsrika, lokala företagare.

”Årets innovatör uppvisar imponerande innovationskompetens i kombination med inspirerande drivkraft. Med världen som arbetsfält används en egenutvecklad modell som inte fokuserar på de behov som finns. Hemligheten ligger i stället i djuplodad kunskap om hur produkter och tjänster kan skapas på ett meningsfullt sätt. Årets innovatör bidrar därmed både lokalt och globalt till att många idéer utvecklas till meningsfulla innovationer. "

2015 doktorerade Åsa Öberg inom innovationsprocesser och meningsskapande och har sedan dess haft ett driv för att guida ledare och organisationer inom ledning och innovation.

Idag driver hon företaget Åsa Öberg AB som erbjuder forskning, strategi och design för att skapa hållbara produkter och tjänster hos kunder som finns i hela världen.

- Jag tror att framgångsfaktorn för företag är att ha stora öron och att avsätta tid för att tänka nytt, precis som man avsätter tid för att träna för att bli starkare, säger Åsa Öberg.

Förutom att vara en driven företagare arbetar Åsa Öberg på Mälardalens kompetenscentrum för lärande (MKL) och har haft möjligheten att arbeta över gränserna mellan akademin för innovation, design och teknik samt akademin för utbildning, kultur och kommunikation.

Under våren kommer Åsa Öberg att vara en av kursledarna för kursen "Kreativ processledarutbildning för studie- och yrkesvägledare" som anordnas av MDH på uppdrag av Skolverket. Kursen har fått mycket bra feedback vilket har bidragit till att man just nu utvecklar ett steg 2 av utbildningen som kommer att börja som ett pilotprojekt.

Läs mer om kursen Kreativ processledning för studie- och yrkesvägledare.