Exjobbsdagen lockade fler deltagare än någonsin

2015-10-30 | Student

Den 29 oktober anordnades Exjobbsdagen på MDH i Västerås. Över 150 studenter tog chansen att träffa potentiella framtida uppdragsgivare när 17 företag ställde ut.

 

Aldrig tidigare har Exjobbsdagen lockat så många deltagare, både studenter och uppdragsgivare inkluderat. Det är mycket positivt då det är en ypperlig chans för studenter att knyta kontakter med arbetslivet.

– Jag ser det som ett måste att ta chansen att delta. Även om jag redan har lite kontakter och idéer kring exjobbet sedan tidigare är det ett bra sätt att skapa ytterligare kontakter, säger Robin Andersson som studerar civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi.

Det är också en mötesplats där uppdragsgivare kan dra nytta av att involvera studenter i sin verksamhet genom att presentera sig och de behov de kan tänkas vilja ha hjälp med.

– Det är en fantastisk möjlighet att få ta del av Exjobbsdagen för att marknadsföra oss som arbetsgivare och få komma i kontakt med studenterna. Våra verksamhetsbehov är prioriterade men vi tar även emot idéer och förslag från studenterna själva, säger Joakim Forsberg på Mälarenergi.

Motion Control i Västerås har, liksom Mälarenergi, tidigare deltagit på Exjobbsdagen.

– Vi har flera färdiga idéer som jag hoppas kunna matcha studenter med, säger Frida Pettersson på Motion Control.

Några som deltog för första gången på MDH:s Exjobbsdag var Cygate som främst söker studenter inom nätverksområdet.

– Vi deltar för att vi hoppas hitta kandidater som kan göra sina exjobb hos oss och förhoppningsvis även börja arbeta hos oss, säger Susanne Colde på Cygate.

Höstens Exjobbsdag riktade sig främst till studenter inom beteendevetenskap, företagsekonomi samt teknik med olika inriktningar.

– Det är bra att dagen anordnas eftersom det finns stora möjligheter att knyta kontakter, säger Hampus Bergman, student vid civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi.

De uppdragsgivare som deltog var; ABB, Arcticus Systems, Bombardier, Coompanion Västmanland, Cygate AB, e-klok, House of Graphics, Håbohus AB, Mälarenergi, MixWell AB, Motion Control, Sandvik Heating Technology AB, Scandinavian Aviation Academy, SICS Swedish ICT Västerås, Systemair, TDC Sverige AB och Westermo.

Exjobbsdagen arrangeras av Karriärtorget i samarbete med akademierna. Nästa Exjobbsdag är den 17 februari i Västerås i samband med arbetsmarknadsmässan Högvarv.

Mer information för studenter

Mer information för uppdragsgivare