Effektivare beslutsprocesser i produktutveckling

2019-03-22 | Forskning/Samverkan

Björn Fagerström är adjungerad professor i produktutveckling och en av forskarna som installeras vid Akademisk högtid den 5 april. Hans forskning fokuserar på effektivisering av beslutsprocessen inom industrin.

 

Björn Fagerström

– Min forskning handlar om att hitta verktyg för att effektivisera processen för produktutveckling där beslut är en viktig del, bland annat genom framing. Jag har alltid varit intresserad av produktutveckling och projektledning som riktar sig mot industrin, säger Björn Fagerström adjungerad professor i produktionsutveckling vid MDH.

Med en gedigen erfarenhet inom industrin handleder han doktorander, hjälper till med ansökningar och gästföreläser i kurser på både grundnivå och doktorandnivå inom produktutveckling.  Björn var även med och grundade Product Development Academy (PDA) för några år sedan som arbetar med att stärka svensk forskning inom produktutveckling.

Björn har sedan 2005 arbetat på MDH och kommer under hösten 2019 att hålla i kursen Industrial Project Management som riktar sig mot yrkesverksamma inom industrin.

– MDH erbjuder en industrinära miljö som innebär att man får arbeta med verkliga problem har gett mig möjligheten att kunna arbeta inom både industrin och på högskolan. Detta är något som större lärosäten inte har kunnat erbjuda på samma sätt, säger Björn Fagerström.

Björn har tidigare medverkat på Akademisk högtid i sin roll som handledare, men ser nu fram emot att installeras som adjungerad professor vid MDH den 5 april och att ta del av installationsföreläsningarna den 4 april. Han kommer att hålla sin installationsföreläsning, torsdagen den 4 april klockan 10.45 i sal Beta, MDH i Västerås.