Den nya konferensen Inkludera mera - en succé!

2018-10-24 | Forskning/Samverkan

Den 17 och 23 oktober arrangerades den nya konferensen Inkludera mera - en konferens om hur olikheter berikar och hur du når framgång med mångfald och bemötande. Konferensdagarna blev en riktig succé med runt 800 deltagare.

– Tack vare en nära samverkan mellan kommun, landsting, högskola, organisationer och näringsliv i vår region kunde vi erbjuda den här kostnadsfria konferensen. Intresset var stort och konferensen blev fullbokad tidigt, både i Eskilstuna och Västerås. Ett stort tack till alla talare, deltagare, arrangörer och moderator, säger Anna Andersson Ax, projektkoordinator MDH.

 

Milad Mohammadi

Milad Mohammadi väckte starka känslor och fick stående ovationer för sin föreläsning om vikten av att vara en förebild och att göra skillnad på riktigt.

 

 

Johan Eklöf och Yasmin Nilsson berättade om Arbetsförmedlingens kanpanj Gör plats

Johan Eklöf, arbetsmarknadsanalytiker och Yasmin Nilsson, journalist och medverkande i den prisbelönta kampanjfilmen Gör plats, uppmanade deltagarna att ta tillvara på den kompetens som finns hos personer med funktionsvariation.

 

 

Johan Westling från IKEA och Petra Edlund från Arbetsförmedlingen

Johan Westling, IKEA och Petra Edlund, arbetförmedlingen berättade om sitt samarbete för att hjälpa långtidssjukrivna tillbaka till jobb, genom arbetsplatsträning. Detta som en del av Gör plats-kampanjen.

 

 

Lena Skogholm

Lena Skogholm lockade mycket skratt och igenkänning i sin föreläsning som bjöd publiken på en upptäcktsfärd i hjärnans fantastiska landskap.

 

 

Moderator Vedad Begovic

Moderator Vedad Begovic guidade publiken genom konferensen med en varm och personlig ton. Hans medverkan var mycket uppskattad.

 

 

Tareq Ammar och Susanne Gustafson, Västerås stad

— Inkludering är ett viktigt ämne, både privat och yrkesmässigt. Kanske speciellt i dagens samhälle. Vi har jobbat tillsammans tidigare så det är kul att träffas igen här på Inkludera mera.

 

 

Camey Raage och Fawsia Amin, Västerås stad

– Vi jobbar på Kompassen på Västerås stad, som riktar sig till somaliska föräldrar, barn och ungdomar med målet att involvera dem mer i samhället. Inkludera mera är en riktigt bra konferens som ger oss nya insikter.

 

 

Robert Grunditz och Thorbjörn Mannberg, IPS-enheten, Eskilstuna kommun

– Vi jobbar dagligen med att få personer att må bättre i sin vardag, både genom sysselsättning och genom en bra fritid. Det handlar om att bryta isoleringen. Inkludera mera ger oss inspiration och mer kunskap.

 

 

Åsa Lundkvist och Anna Olsson, Västerås stad

– Vi behöver jobba mer med inkludering och en mångfald för att kunna ha en bra verksamhet. Här på Inkludera mera får vi både inspiration och vi lär oss hur man kan jobba, säger Åsa.

– Jag har gått på de tidigare Bemötandedagarna under många år och ser Inkludera mera som en möjlighet att bli ännu mer nyfiken och ännu mer utmanad, säger Anna.

 

 

Anna-Clara Meurling Karlsson, MDH

– Konferensen tar upp viktiga frågor som är bra att bli påmind om. Dagen ger också möjligheter till att nätverka.