Avslutningshögtid på MDH

2016-06-13 | Student På campus

Den 16 och 17 juni arrangerar MDH avslutningshögtid för de studenter som har läst sin sista termin nu under våren. Omkring 400 studenter kommer att, tillsammans med sina vänner och familj, delta och bland annat ta emot diplom från vikarierande rektor Paul Pettersson.

Till sommaren avslutar omkring 1 400 studenter sina studier vid MDH. Nyutbildade barnmorskor, sjuksköterskor, lärare och ingenjörer tar steget från högskolan och ut i arbetslivet. Enligt den senaste undersökningen från Universitetskanslersämbetet har 84 procent av MDH:s studenter ett jobb ett år efter examen. 

Den 16 och 17 juni samlas omkring 400 studenter till den här terminens avslutningshögtid som hålls i Aula Collegium MDH i Eskilstuna. Under högtiden finns vikarierande rektor Paul Pettersson på plats och delar ut diplom till studenterna. Med på plats finns även årets alumn Gisele Mwepu som berättar om sin resa via MDH till att hon år 2014 blev nominerad till Årets mest företagsamma människa i Västmanland och utsedd till årets alumn vid MDH 2015. Studenter från kammarmusikprogrammet står för musiken. 

Ansök om examensbevis

Diplomet som delas ut vid högtiden är en symbol för studenternas tid vid MDH. För att få ut ett formellt examensbevis måste man göra en ansökan via Studentportalen.  

Tid och plats för avslutningshögtid