Text

Vi tar lokalt samhällsansvar genom Hjärta United.

Eskilstuna United

Eskilstuna United

Eskilstuna United är en Sörmländsk och allsvensk fotbollsförening som inte bara spelar fotboll på allra högsta nivå, vi tar även ett stort lokalt samhällsansvar genom vår hållbarhetsplattform Hjärta United.


Hjärta United
glidtacklar tre tuffa samhällsutmaningar:

  1. Arbetslöshet - genom arbetsmarknadsprojektet Work United, där vi matchar personer från ekonomiskt bistånd och försörjningsstöd till att kompetensförsörja våra sponsorer.
  2. Ronjabollen där fotbollen fungerar som ett integratonsverktyg. Vi skapar en trygg arena exklusivt för tjejer mellan 8-14 år där vi varvar fotboll, mellis och värderingsövningar såsom HBTQ, heder, systerskap, makt, våld i nära relationer.
  3. Care United är vårat engagemang på seniorboendena Strigeln och Nålmakaren, där våra A-lagspelare agerar som medmänniskor för seniorerna; tar promenader, spelar Yatzy eller genomför 90plus gympa.

Exjobbet vi erbjuder handlar om Social Return on Investment (SROI):

  • Vi önskar belysa vad Hjärta United ger tillbaka till det lokala samhället genom sina samhällssatsningar, dels genom ett ekonomiskt perspektiv men också genom ett socialt perspektiv.
  • Arbetat ska mynna ut i en hållbarhetsrapport som senare kan användas för Eskilstuna Uniteds räkning på lokal och nationell nivå, men även på internationell nivå.
  • Hjärta United glidtacklar 8 av 17 globala mål genom sitt arbete. Vi vill att studentgruppen ska koppla dessa FN-mål med arbetet som Hjärtat United utför för att bättre kunna kommunicera hållbarhetsrapporten.
  • Helst ser vi att arbetsgruppen består av minst två studenter - men helst tre studenter; en socionom/beteendevetare och en ekonom.

Kontakt:
Emre Gürler
emre@eskiltunaunited.se
073-971 47 04 

Mer om Eskilstuna Unitedlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Till toppen