Hållbarhetsfokus för EST:s studenter

Konferenser och evenemang

Datum: 2019-02-13
Tid: 09.15 - 16.30
Plats: MDH, Västerås

Den 13 februari arrangerar akademin för ekonomi, samhälle och teknik (EST) en hållbarhetsdag för alla förstaårsstudenter på akademin.
– Syftet med dagen är att väcka intresse för FN:s 17 globala mål och engagera studenterna i hållbarhetsfrågorna, säger Madeleine Lundberg, avdelningschef på EST.

 

Under heldagen kommer båda externa och interna föredragshållare att bjuda på föreläsningar och workshops inom hållbarhetsrelaterade områden. Hållbarhetsquiz, matsvinn, ekologiska avtryck, demokrati och framtidens kontor är några exempel på ämnen som kommer att beröras.
– Det här är inte bara en möjlighet för våra studenter att få kunskap om hållbarhetsfrågor. Det är också en utmärkt chans för EST:s medarbetare att få information om vad kollegorna jobbar med vilket är nog så viktigt. Jag uppmanar därför alla som har möjlighet att vara med under dagen, säger Madeleine Lundberg.

Förhoppningen är att hållbarhetsdagen, som i år anordnas för första gången, ska komma att bli ett årligt återkommande arrangemang.
– När studenterna kommer ut på arbetsmarknaden förväntas de ha kunskap om hållbarhetsmålen, det är inte längre något nytt. Därför är det viktigt att vi fortsätter att påminna dem tills informationen verkligen sitter i ryggmärgen.

Fullständigt program finns här. (pdf 131 kB)

För mer information, kontakta Madeleine Lundberg