Skaffa arbetslivserfarenhet - gör ditt examensarbete på ett företag eller i en kommun

Att göra ett exjobb eller skriva uppsats i näringslivet, på en myndighet eller i en kommun är ett bra sätt att komma i kontakt med framtida arbetsgivare.

 


Vill du ha kontakt med företag, kommuner eller organisationer som du kan göra ditt examensarbete - exjobb eller uppsats - hos? Då finns det två bra sätt - antingen söker du i Karriärtorgets databas för exjobb eller så besöker du exjobbsdagarna. Under exjobbsdagarna  bjuder din akademi i samarbete med Karriärtorget in representanter från näringsliv och offentlig sektor som tar med sig exjobbsuppdrag. Du kan själv också föreslå uppdrag eller ämnen till uppsats.  

Exjobbsdagarna arrangeras tre gånger per läsår , två gånger på hösten och i samband med arbetsmarknadsmässan Högvarv.

Exjobbsdatabasen

Exjobbsdatabasen är en perfekt plats att börja på när det gäller att hitta kontakter för exjobb. Här kan du som student leta efter förslag på exjobb eller uppsatsämnen från olika uppdragsgivare. Företag och organisationer skickar in förslag på exjobb som de vill att en student vid Mälardalens högskola ska genomföra.

Alla förslag är kopplade mot högskolans olika utbildningsområden. Sök antingen på utbildningsområde eller på ort. Du kan även prenumerera via RSS-flöden på exjobbsförslag som kommer in i Exjobbsdatabasen. Hittar du ett intressant uppdrag som du vill söka, kontaktar du själv det det aktuella företaget.

Observera att när det gäller exjobb kan du inte sätta igång med det eller tacka ja direkt. Du måste först stämma av med din akademi att ämnesinriktning, uppdrag och frågeställningar  är OK, och att den vetenskapliga nivån är rätt.

Karriärtorgets databas för exjobb