Karriärdag för lärare och förskollärare

Våren 2019 anordnar Mälardalens högskola karriärdagen för blivande lärare och förskollärare i Västerås. Du får då möjlighet att träffa och jämföra arbetsgivare inom både kommunal och privat sektor, och höra dem berätta om sin verksamhet och karriärmöjligheter.

Tid:

Torsdag 7 mars, kl. 10.00-13.30 (preliminär uppgift)

Plats: Mälardalens högskola, hus T och U plan 1

 

Karriärdagens upplägg och syfte

Karriärdagen arrangeras av Karriärtorget och Mälardalens kompetenscentrum för lärande (MKL) för dig som studerar till lärare eller förskollärare. På plats kommer du att hitta representanter från bland annat kommunal och privat sektor som vill hitta sina framtida medarbetare, söker sommarjobbare eller bara visa att de finns. Längre ner på sidan kommer du att kunna se vilka som anmält sig när anmälningstiden gått ut.

Hela dagen kan du besöka och prata direkt med arbetsgivare på deras utställarplatser. Kanske vill du veta mer om karriärmöjligheter, löner och hur det är att leva och bo i deras upptagningsområde.

Dagen är inplanerad i schemat, så att alla ska kunna välja att delta, men undantag kan finnas. Är du ute på VFU kan du om du meddelar din handledare få räkna in tiden i ditt schema. Under karriärdagen måste du i så fall se till att få ett påskrivet intyg från arrangörerna.  

 

Anmälan

Här kommer du att kunna anmäla dig till karriärdagen för lärare och förskollärare. Om du anmäler dig före den 6 mars kommer du att få en del tips och frågeställningar du kan ha användning av under dagen, skickade till din mejl. (Vi vill också att du anmäler dig så vi kan utvärdera dagen efteråt, och för att vi ska kunna se vilka studenter som faktiskt besöker dagen.) 

Om du är arbetsgivare kan du läsa mer och anmäla dig härifrån .

 

Utställare

De utställare som anmäler sig kommer att listas här nedan:

Kommuner: 

 

Privata aktörer:

 

Övriga: