Text

Exjobb

Innan du som student kan ta ut en examen ska du göra ett självständigt arbete, ett så kallat examensarbete, eller exjobb som det ofta kallas. Ett exjobb kan vara ett uppdrag på en arbetsplats eller en uppsats.

Ett exjobb är ett bra sätt att komma i kontakt med framtida arbetsgivare och skaffa värdefull erfarenhet till ditt CV.

Var kan jag göra mitt exjobb? Om du vill ha kontakt med företag, organisationer eller kommuner där du kan göra ditt exjobb finns det flera alternativ:

  1. Sök efter exjobb i MDH:s exjobbsdatabas.
  2. Besök exjobbsdagarna som arrangeras på MDH tre gånger per läsår.
  3. Ta själv kontakt med en arbetsgivare och föreslå ett uppdrag. Då behöver du först läsa på om företaget för att få information om deras behov. Presentera sedan vad du kan bidra med, varför din kompetens behövs och hur resultatet av ditt exjobb kan gynna företaget.

Rutinerna för exjobb och uppsats kan se lite olika ut beroende på vad du studerar. Vad som gäller för just din utbildning får du information om från din akademi. Om du har frågor är du välkommen att kontakta en studievägledare.


Exjobbsdagar

Under exjobbsdagarna bjuder MDH in representanter från näringsliv och offentlig sektor som tar med sig exjobbsuppdrag. Du kan själv också föreslå uppdrag eller ämnen till uppsats.

Under 2020-2021 genomförs exjobbsdagarna digitalt pga. pandemin.


Studievägledning, få hjälp med att planera dina studier

MDH erbjuder studievägledning för dig som har allmänna frågor om studier och yrken, men också vägledning för dig som vill ha information om specifika utbildningar och ämnen.

Läs mer

Frågor? Kontakta Studenttorget

Om du känner dig osäker på vart du ska vända dig,
är du välkommen att kontakta studenttorget@mdh.se

 

Till toppen