Text

Du som läser din sista termin vid MDH är välkommen till Avslutningshögtid den 23 januari 2020 i Aula Collegium, Eskilstuna. Högtiden är högskolans tack till dig för din studietid. Du kan delta även om du har kompletteringar kvar att göra i dina studier och oavsett om du har läst program eller motsvarande fristående kurser.


Praktisk information om Avslutningshögtid

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren om Avslutningshögtid.

Ceremonier i januari 2021

Finns det garantier för att Avslutningshögtid arrangeras på campus i januari?

Nej, utifrån rådande omständigheter finns det inga garantier för att vi kommer att kunna arrangera Avslutningshögtid på campus. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och hoppas självklart på att läget ser annorlunda ut i januari.


Anmälan

Varför har jag inte fått någon information om anmälan?

Inbjudan skickas per e-post till de studenter som läser sin sista termin vid något av våra program. Du som läser i snabbare takt eller har gått enskilda kurser motsvarande ett program finns inte listade på samma sätt som programstudenter, men du är självklart välkommen att anmäla dig.

Information om anmälan publiceras även i våra sociala medier samt på våra digitala skärmar i högskolans lokaler.

Varför måste jag anmäla mig i förväg?

Alla studenter är välkomna till högtiden förutsatt att du anmäler dig i tid och att du har fått en bekräftelse på anmälan. Efter sista anmälningsdag planeras antalet ceremonier utifrån antalet anmälda studenter. Därför finns det ingen möjlighet till efteranmälan eller att anmäla sig på plats.

Varför får jag inte komma om jag inte mottagit en bekräftelse eller inte är anmäld?

Vi planerar antalet ceremonier utifrån hur många ni är som är anmälda. Därför är det viktigt att du säkerställer att du fått en bekräftelse på anmälan. Du måste ha mottagit en bekräftelse för att delta under ceremonin.

Varför kan jag inte välja dag och tid?

Vi vill att alla studenter ska kunna fira dagen tillsammans med studiekamrater och din akademi. Ceremonierna planeras därför utifrån antalet anmälda efter sista anmälningsdag.

Varför är det viktigt att jag kontrollerar mina uppgifter i anmälan?

Under högtiden kommer ditt namn läsas upp utifrån det namn som du angivit i anmälan. Namnet kommer också att anges på det dokument som du får under högtiden. Därför är det viktigt att namnet är rättstavat.

Varför är det viktigt att jag uppger en e-postadress som jag bevakar?

Vi kommer att skicka information om ceremonin till den e-postadress som du angett i anmälan. Därför är det viktigt att den e-postadress som anges bevakas kontinuerligt.


Vilket program ska jag ange om jag har läst enstaka kurser?

Välj det program som liknar alternativt motsvarar kursurvalet.

Vad gör jag om jag inte har fått någon bekräftelse?

E-postbekräftelsen är ett kvitto på att anmälan har blivit registrerad. Om du inte har fått någon bekräftelse vid ett första försök behöver du göra anmälan en gång till. Om du fortfarande inte får någon bekräftelse ska du mejla till avslutningshogtid@mdh.se.


Anhöriga

Hur många anhöriga får jag ta med?

Av utrymmesskäl är antalet anhöriga per student begränsat till två personer (oavsett ålder).

Får jag ta med barn?

Barn räknas in i maxantalet (två) anhöriga, oavsett ålder. För barn kan ceremonin upplevas både lång och oförståelig. Vi rekommenderar att ni ordnar så att barn inte behöver följa med. Om det inte är möjligt måste en i sällskapet vara beredd att gå ut om barnet har behov av att röra på sig eller om det kan uppfattas som störande av andra gäster.


Förhinder

Vad gör jag om jag eller någon av mina anhöriga får förhinder?

Mejla snarast möjligt till avslutningshogtid@mdh.se.


Ceremonin

Varför firar vi Avslutningshögtid?

Avslutningshögtid är högskolans tack till dig för din studietid vid MDH.

Måste jag gå på högtiden?

Nej, avslutningshögtiden är frivillig och har ingen koppling till din examen.

Vad händer under en Avslutningshögtid?

Under Avslutningshögtiden håller rektor och akademichefer tal till studenterna. Det blir musik, inspiration från alumner, mingel och fika. Du får även gå upp på scenen och ta emot rektors tack.

Varför är Avslutningshögtid i Eskilstuna?

Enligt tradition har evenemanget alltid anordnats i Eskilstuna och vi vill självklart utnyttja våra nya lokaler till fullo.

Varför är det viktigt att komma i tid?

Alla studenter registreras och får en bestämd placering i lokalen. De studenter som inte är på plats vid registreringen förlorar sin placering. Anledning är att bara de studenter som är på plats ska ropas upp under ceremonin. Vi stänger dörrarna vid utsatt tid och därefter startar programmet. Av respekt för övriga deltagare släpper vi inte in studenter och gäster efter ceremonin har startat.

Kan jag sitta bredvid min kompis eller familj?

Nej, alla studenter placeras utifrån akademi och namn. Anledningen är att det ska fungera praktiskt när ni ska gå upp på scenen. Anhöriga har fri sittning i övriga lokalen.

Får jag mitt examensbevis under dagen?

Nej, du ansöker om examensbeviset när du är klar med dina studier. Läs mer om hur du ansöker om examensbevis .

Hur ska jag klä mig?

Det finns ingen klädkod, men se gärna bilder från tidigare ceremonier.

Kan blommor medtas i lokalen?

Ja, blommor får tas med i lokalen. Tänk dock på att det kan finnas allergiker och undvik starkt doftande blommor som exempelvis liljor.

Kan jag äta bakelsen trots allergi/överkänslighet?

Ja, bakelserna är fria från gluten, nötter och laktos. För övriga matpreferenser serveras frukt.

Får jag ta med alkohol?

Nej, det är inte tillåtet att ta med alkohol till högskolans lokaler.

Får jag fotografera?

Ja, du får gärna ta bilder under ceremonin från den plats du sitter på i lokalen. Utanför kommer det att finnas en fotovägg där du också kan ta bilder.

Under och efter ceremonin kommer vi att fotografera. Bilderna kommer att användas i olika sociala medier och på vår hemsida. Läs gärna om hur vi hanterar dina personuppgifter enligt GDPR.

Var hittar jag parkering?

Hitta närmsta parkering genom att använda Eskilstuna kommuns parkeringskartor.länk till annan webbplats

Avslutningshögtid

Tillbaka till Avslutningshögtid.

Läs mer

Mer information

Hittar du inte svaret på din fråga?
Kontakta avslutningshogtid@mdh.se