Text

Du som läser din sista termin vid MDH är välkommen till Avslutningshögtid den 23 januari 2020 i Aula Collegium, Eskilstuna. Högtiden är högskolans tack till dig för din studietid. Du kan delta även om du har kompletteringar kvar att göra i dina studier och oavsett om du har läst program eller motsvarande fristående kurser.


Praktisk information

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren om Avslutningshögtid.

Inbjudan

Varför har jag inte fått någon inbjudan?

Inbjudan skickas per e-post till de studenter som läser sin sista termin vid något av MDH:s program. Du som läser i snabbare takt eller har gått enskilda kurser motsvarande ett program finns inte listade på samma sätt som programstudenter, men du är givetvis välkommen att anmäla dig.

Anmälan

Varför måste jag anmäla mig i förväg?

Alla studenter är välkomna till högtiden förutsatt att de anmäler sig i tid. Vi måste ha ett sista anmälningsdatum för att veta hur många ceremonier vi ska fira för att alla studenter som har anmält sig och deras gäster ska få plats.

Varför får jag inte komma om jag inte är anmäld?

Under högtiden har alla studenter en bestämt plats. Vi planerar antalet ceremonier utifrån hur många studenter som är anmälda. Därför måste vi ha din anmälan i tid.


Anhöriga

Hur många anhöriga får jag ta med?

Av utrymmesskäl är antalet anhöriga per student begränsat till tre personer (oavsett ålder).

Får jag ta med barn?

Barn räknas in i maxantalet anhöriga, oavsett ålder. För barn kan ceremonin upplevas både lång och oförståelig. Vi rekommenderar att ni ordnar så att barn inte behöver följa med. Om det inte är möjligt måste en i sällskapet vara beredd att gå ut om barnet har behov av att röra på sig eller om det kan uppfattas som störande av andra gäster.


Ceremonin

Varför firar vi Avslutningshögtid?

Avslutningshögtid är högskolans tack till dig för din studietid vid MDH.

Måste jag gå på högtiden?

Avslutningshögtiden är frivillig och har ingen koppling till din examen.

Vad händer under en Avslutningshögtid?

Under Avslutningshögtiden håller rektor och akademichefer tal till studenterna. Det blir musik, inspiration från alumner, mingel och fika. Du får även gå upp på scenen och ta emot rektors tack.

Varför är Avslutningshögtid i Eskilstuna?

I Eskilstuna finns den lokal som är störst och som passar bäst för evenemanget.

Varför är det viktigt att komma i tid?

Alla studenter registreras och får en bestämd placering i lokalen. De studenter som inte är på plats vid registreringen förlorar sin placering. Anledning är att bara de studenter som är på plats ska ropas upp under ceremonin. Vi stänger dörrarna vid utsatt tid och därefter startar programmet. Av respekt för övriga deltagare släpper vi inte in studenter och gäster efter ceremonin har startat.

Kan jag sitta bredvid min kompis eller familj?

Alla studenter placeras utifrån akademi och namn. Anledningen är att det ska fungera praktiskt när ni ska gå upp på scenen. Anhöriga har fri sittning i övriga lokalen.

Får jag mitt examensbevis under dagen?

Nej, du ansöker om examensbeviset när du är klar med dina studier. Läs mer om hur du ansöker om examensbevis .

Hur ska jag klä mig?

Det finns ingen klädkod, men se gärna bilder från tidigare ceremonier.

Kan blommor medtas i lokalen?

Ja, blommor får medtas in i lokalen. Tänk dock på att det kan finnas allergiker som vistas i lokalen. Tänk därför på att inte ha för starkt doftande blommor.

Kan jag äta bakelsen trots allergi/överkänslighet?

Bakelserna är fria från gluten, nötter och laktos. För övriga matpreferenser serveras frukt.

Alkohol

Det är förbjudet att ta med alkohol till högskolans lokaler.

Fotografering

Det är tillåtet att ta bilder under ceremonin från den plats du sitter på i lokalen. Efter ceremonin finns det en fotovägg utanför aulan som är till för alla.

Under och efter ceremonin kommer vi att fotografera. Bilderna kommer att användas i olika sociala medier och på vår webbplats. Läs gärna om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Parkering

Högskolan tillhandahåller inga parkeringar. Hitta närmsta parkering genom att använda Eskilstuna kommuns parkeringskartor.länk till annan webbplats

Avslutningshögtid

Tillbaka till Avslutningshögtid.

Läs mer

 

Mer information

Hittar du inte svaret på din fråga?
Kontakta avslutningshogtid@mdh.se