Stämningsfull Akademisk högtid

Föreläsningar och ceremoni uppmärksammade vetenskapen

2015-04-27 | Forskning/Samverkan

Den 23 och 24 april genomförde MDH Akademisk högtid. Under torsdagen hölls välbesökta föreläsningar av festföremålen på högskolan i Västerås. På fredagen genomfördes promotions- och installationsceremonin i Västerås konserthus.

 

Akademisk högtid vid MDH genomfördes under två dagar. Första dagen fanns möjlighet för alla intresserade att ta del av föreläsningar av nya professorer, mottagare av pedagogiskt pris samt nya hedersdoktorer. Det var många som valde att lyssna till föreläsningarna och frågestunderna i samband med dessa gav upphov till flera spännande diskussioner. I lunchtid höll studenter från kammarmusikprogrammet en konsert för festföremål och besökare.

Andra dagen hölls den högtidliga promotions- och installationsceremonin för hedersdoktorer, doktorer och professorer samt pris- och medaljutdelning. I år välkomnades även innehavaren av gästprofessuren till Alva Myrdals minne, Sue Docket, som förutom att medverka i ceremonin kommer att möta medarbetare, studenter och samarbetspartners under de kommande veckorna.

Ceremonin i Västerås konserthus sågs av upp emot 400 personer som också deltog i det efterföljande minglet innan det var dags för inbjudna gäster att sätta sig till bords. Bland de inbjudna gästerna fanns landshövdingarna för Sörmland och Västmanland, biskoparna för Strängnäs och Västerås stift, universitetskansler, kommunfullmäktiges ordförande i Västerås, Eskilstunas kommundirektör och Västerås stadsdirektör samt rektorer från sex lärosäten och representanter från riksdagen och samarbetsparter från både offentlig och privat sektor.