Ställ dina frågor till lokala makthavare under Statsvetardagen

2019-04-02 | Forskning/Samverkan På campus Student Utbildning Omvärld

Måndagen 8 april arrangeras Statsvetardagen för första gången på MDH.
– Syftet är att öka medvetenheten om statsvetarnas roll. I dagens samhällsklimat är det viktigt att vi värnar om demokratin och den sociala dimensionen för ett hållbart samhälle. Här behövs det statsvetenskapliga perspektivet, säger avdelningschef Anna Johansson, som är initiativtagare till arrangemanget.

Alla som är intresserade av samhällsfrågor är välkomna att vara med under dagen, som inleds med ett tal av Västmanlands landshövding Minoo Akhtarzand. På plats finns även Migrationsverket, lokala politiker samt forskare i statsvetenskap och historia. I Länken i U-huset kommer det också visas en utställning där man presenterar en studie om ungdomars syn på sin plats utifrån ett socialt och fysiskt områdesperspektiv. Under dagen kommer det också finnas tillfällen för publiken att ställa frågor till politiker och makthavare.

Modererar dagen gör ståuppkomikern Joacim Björkvall.

– Statsvetardagen är ett initiativ som vi hoppas kan bli ett årligt återkommande event. Det här är ett sätt för oss att skapa uppmärksamhet kring den utbildning och forskning som bedrivs inom statsvetenskap vid MDH. Jag hoppas att vi kan få människor att förstå vilken samhällsrelevans och bredd det här ämnet har, säger Anna Johansson.

Under dagen kommer arrangörerna även passa på att fira treårsjubileum för det nya statsvetarprogrammet samt att den första kullen snart går ut, så det blir tårta för alla som anmält sig.

 

Mer information och anmälan

Statsvetardagen är öppen för alla som är intresserade av samhällsfrågor.

Fullständigt program för dagen (pdf 98 kB)

Anmäl dig via denna länk.

Eftersom det bjuds på fika, lunch och tårta är anmälan till Statsvetardagen bindande. Varmt välkomna!

Frågor

Har du frågor om arrangemanget är du välkommen att kontakta avdelningschef Anna Johansson.