Mälardalens högskolas logotyp
Mälardalens Högskola Logga

Text

Samverkan självklar del i utbildning och forskning

MDH är grundad i samverkan och man brukar säga att det finns i högskolans DNA. När högskolan startade 1977 uppfyllde den flera behov i regionen och ett nära samarbete med både privat och offentlig sektor utvecklades snabbt.

Idag är samverkan en självklar del i utbildningen och forskningen. Högskolan har också flera strategiska samverkansprojekt och samverkansavtal med företag och offentlig sektor.

Nyheter inom samverkan

Studentprojekt väcker internationell uppmärksamhet

Nyligen besökte Panamas ambassadör i Sverige MDH:s C2-labb – ett labb där flera av högskolans teknikstudenter genomför projekt tillsammans med forskare, andra lärosäten och företag i branschen. Ett av projekten som uppmärksammades under besöket var den självkörande segelbåten AutoSail.

Läs mer

Uppsnack inför Automation Summit

Den 7 september 2021 organiserar MDH:s centrumbildning Automation Region en digital Industry Day som i år utgör Automation Summit. Nu kan du se båda avsnitten av en talkshow där Automation Region föbereder sig för Industry Day tillsammans med sina medlemsföretag. Industry Day är en del av den MDH-ledda konferensen ETFA, den 7-10 september.

Läs mer
  • Datum 2021-05-31
  • Artikeltyp Aktuellt

Onlinekurser från MDH lockar internationella studenter

Inom projektet FutureE, som nu avslutats under våren, har Mälardalens högskola tagit fram eftertraktade onlinekurser inom artificiell intelligens, mjukvaruutveckling, energi- och miljöteknik. Projektets kurser, som kommer fortsätta i höst, har utöver nationella studenter även lockat sökande från ett femtiotal länder runt om i världen samt yrkesverksamma i behov av kompetensutveckling.

om Onlinekurser från MDH lockar internationella studenter
  • Datum 2021-05-31
  • Artikeltyp Aktuellt

Löfte till regeringen: Vi vill elektrifiera Sveriges godstransporter

Med Electrification Hub kraftsamlar flera stora bolag, regioner och forskningsmiljöer för att accelerera omställningen inom elektrifiering, energi och elektromobilitet. Nu har parterna lämnat in ett gemensamt elektrifieringslöfte till regeringen som visar hur Electrification Hub bidrar till: fossilfria godstransporter, noll nettoutsläpp av växthusgaser och minskade utsläpp från inrikes transporter.

om Löfte till regeringen: Vi vill elektrifiera Sveriges godstransporter
  • Datum 2021-05-07
  • Artikeltyp Aktuellt

MDH och Hitachi ABB Power Grids utökar samarbete i nytt avtal

MDH och Hitachi ABB Power Grids har tecknat ett strategiskt partnerskapsavtal som utökar samarbetet inom forskning och utbildning, för att tillsammans bidra till en mer hållbar värld. Syftet med det utökade samarbetet är bland annat att utbyta värdefull kompetens inom elektrifiering och digitalisering samt öka innovationstakten i samhället.

om MDH och Hitachi ABB Power Grids utökar samarbete i nytt avtal
  • Datum 2021-06-02
  • Artikeltyp Aktuellt

INDTECH - ny forskarskola i samverkan med industriföretag

INDTECH Industrial Technology Graduate School erbjuder avancerad utbildning inom området industriell digitalisering, ett nytt och framväxande teknikområde som revolutionerar alla aspekter av tillverknings- och processindustrin. Projektet är en samverkan mellan Mälardalens högskola och företagen Alstom, Volvo Construction Equipment, ESEM, Mälarenergi, Kanthal, Siemens, Westermo samt SME:s som Addiva och Peltarion.

om INDTECH - ny forskarskola i samverkan med industriföretag

Exjobb

En student har ny forskningsbaserad kunskap och kan ofta komma med nya infallsvinklar, lösa problem och utveckla verksamheten.

Läs mer

Fortbildning och kompetens-utveckling

Utbildning och samverkan. MDH erbjuder skräddarsydda kurser till yrkesverksamma.

Läs mer

Industri- och kommun-doktorander

En industridoktorand är en forskarstuderande som har anställning inom ett företag och som genomgår en forskarutbildning inom sin tjänst. En kommundoktorand är en person som går en forskarutbildning på högskolan och samtidigt arbetar inom kommunen.

Läs mer

Karriärtorget

Behöver du rekrytera medarbetare eller vill visa upp dig på campus? Karriärtorget vid MDH erbjuder en mängd olika kostnadsfria alternativ. Karriärtorget fungerar som en mäklartjänst och hjälper till att arrangera möten och skapa kontakt mellan arbetsgivare och studenter.

Läs mer

Mentorskap

Lär känna en student och dela med dig av dina erfarenheter. Att ställa upp som mentor ger dig som verksamhetsledare en värdefull inblick i högskolevärlden.

Läs mer

Plattformar för samverkan

MDH driver hundratals samarbetsprojekt tillsammans med näringsliv, offentliga verksamheter och organisationer.

Läs mer

Stöd MDH

MDH är ett av Sveriges främsta lärosäten när det kommer till samverkan. Tillsammans med offentlig sektor och näringsliv bidrar högskolan genom utbildning och forskning till att samhället utvecklas. Men ditt stöd behövs.

Läs mer

Eftertraktade studenter på arbetsmarknaden

Genom den nära kopplingen till arbetsgivare får studenterna värdefulla kontakter med framtida arbetsgivare redan under utbildningen. Högskolan vidareutvecklar och skapar nya utbildningar tillsammans med företag och offentlig sektor. På så sätt får utbildningarna hög kvalitet och blir dagsaktuella. Studenterna får också den kompetens som behövs på arbetsmarknaden.

 

Livslångt lärande för medarbetare

MDH vill vara en attraktiv arbetsgivare och genom nära kontakter med omvärlden är högskolan en arbetsplats full av nyfikenhet och kunskap. Genom att samverka med det omgivande samhället får medarbetarna värdefulla kontakter, nya perspektiv och möjligheter. På högskolan finns ett samhällsengagemang och genom kontakterna med omvärlden stärks och utvecklas det engagemanget.

 

Kunskap till nytta för samhället

Det är MDH:s uppdrag att utveckla ny kunskap och att sprida den till omvärlden. Högskolan bidrar till samhällets tillväxt och hållbara utveckling och ser till att forskningsbaserad kunskap finns med i samhällsdebatten. Tillsammans med vänner utanför högskolans väggar identifierar högskolan samhällsutmaningar och hittar lösningar. En del i det är att se till att forskningsresultat kommer till konkret nytta för samhället.

 

Kontaktuppgifter

Vicerektor för samverkan

Till toppen