Text
Samverkan självklar del i utbildning och forskning
MDH är grundad i samverkan och man brukar säga att det finns i högskolans DNA. När högskolan startade 1977 uppfyllde den flera behov i regionen och ett nära samarbete med både privat och offentlig sektor utvecklades snabbt.
Idag är samverkan en självklar del i utbildningen och forskningen. Högskolan har också flera strategiska samverkansprojekt och samverkansavtal med företag och offentlig sektor.
Förstärkt samarbete för att skapa mer effektivt stöd för innovationer
Sörmland och Västmanland ska, med MDH som koordinator, se över förutsättningarna för ett gemensamt, kraftfullt innovationsstödssystem.
om Förstärkt samarbete för att skapa mer effektivt stöd för innovationerUtvärdering för bättre krishantering i länet
Under våren 2020 beställde Länsstyrelsen Västmanland en utvärdering från MDH om hur krishanteringen av covid-19 fungerat i länet under pandemins första halvår. Syftet med utvärderingen var att granska hur krishanteringen har fungerat under rådande pandemi, vad utmaningarna består av och vad som behöver utvecklas för att stärka den gemensamma förmågan.
om Utvärdering för bättre krishantering i länetSparbanken Rekarne lanserar nytt stipendium för MDH-studenter
MDH:s samverkanspartner Sparbanken Rekarne har skapat ett nytt stipendium som riktar sig till studenter vid högskolan.
om Sparbanken Rekarne lanserar nytt stipendium för MDH-studenterElectrification Hub kraftsamlar för att minska den tunga trafikens miljöpåverkan
Nu etableras Electrification Hub, en nationell och internationell hub inom elektrifiering, energi och mobilitet med speciellt fokus på just tunga transporter. Målet är att bidra till Sveriges uppsatta mål att minska de tunga transporternas miljöpåverkan genom en 70-procentig minskning av utsläppen.
om Electrification Hub kraftsamlar för att minska den tunga trafikens miljöpåverkanPlattformar för samverkan
MDH driver hundratals samarbetsprojekt tillsammans med näringsliv, offentliga verksamheter och organisationer.
Låt en student göra jobbet genom ett exjobb
En student har ny forskningsbaserad kunskap och kan ofta komma med nya infallsvinklar, lösa problem och utveckla verksamheten.
Fortbildning och kompetens-utveckling
Utbildning och samverkan. MDH erbjuder skräddarsydda kurser till yrkesverksamma.
Stöd MDH
MDH är ett av Sveriges främsta lärosäten när det kommer till samverkan. Tillsammans med offentlig sektor och näringsliv bidrar högskolan genom utbildning och forskning till att samhället utvecklas. Men ditt stöd behövs.
Industri- och kommun-doktorander
En industridoktorand är en forskarstuderande som har anställning inom ett företag och som genomgår en forskarutbildning inom sin tjänst. En kommundoktorand är en person som går en forskarutbildning på högskolan och samtidigt arbetar inom kommunen. Forskarutbildningen kan bedrivas på heltid eller deltid.
Karriärtorget
Behöver du rekrytera medarbetare eller vill visa upp dig på campus? Karriärtorget vid MDH erbjuder en mängd olika kostnadsfria alternativ. Karriärtorget fungerar som en mäklartjänst och hjälper till att arrangera möten och skapa kontakt mellan arbetsgivare och studenter.
Mentorskap
Lär känna en student och dela med dig av dina erfarenheter. Att ställa upp som mentor ger dig som verksamhetsledare en värdefull inblick i högskolevärlden.
Eftertraktade studenter på arbetsmarknaden
Genom den nära kopplingen till arbetsgivare får studenterna värdefulla kontakter med framtida arbetsgivare redan under utbildningen. Högskolan vidareutvecklar och skapar nya utbildningar tillsammans med företag och offentlig sektor. På så sätt får utbildningarna hög kvalitet och blir dagsaktuella. Studenterna får också den kompetens som behövs på arbetsmarknaden.
Livslångt lärande för medarbetare
MDH vill vara en attraktiv arbetsgivare och genom nära kontakter med omvärlden är högskolan en arbetsplats full av nyfikenhet och kunskap. Genom att samverka med det omgivande samhället får medarbetarna värdefulla kontakter, nya perspektiv och möjligheter. På högskolan finns ett samhällsengagemang och genom kontakterna med omvärlden stärks och utvecklas det engagemanget.
Kunskap till nytta för samhället
Det är MDH:s uppdrag att utveckla ny kunskap och att sprida den till omvärlden. Högskolan bidrar till samhällets tillväxt och hållbara utveckling och ser till att forskningsbaserad kunskap finns med i samhällsdebatten. Tillsammans med vänner utanför högskolans väggar identifierar högskolan samhällsutmaningar och hittar lösningar. En del i det är att se till att forskningsresultat kommer till konkret nytta för samhället.
Kontaktuppgifter
Vicerektor för samverkan
Helena Jerregård
021-10 73 42
helena.jerregard@mdh.se
Samverkanskoordinator
Johan Frisk
021-48 06 971
johan.frisk@mdh.se