Mälardalen university logotype print
Mälardalens högskolas logotyp
Mälardalens Högskola Logga

Text

I projektet Premium erbjuder MDH skräddarsydda kurser för morgondagens industri. MDH vill ge förutsättningar att driva hållbar och smart produktion i Sverige och har tagit fram ett skräddarsytt fortbildningsprogram.

Kompetensutveckling inom smart produktion

Kompetensutveckling inom smart produktion

I projektet Premium erbjuder MDH skräddarsydda kurser för morgondagens industri. MDH vill ge förutsättningar att driva hållbar och smart produktion i Sverige och har tagit fram ett skräddarsytt fortbildningsprogram.

Att kunna anpassa verksamheten till nya krav, ha korta ledtider och att nya produkter når marknaden snabbt är avgörande idag och för att klara detta krävs det helt ny kompetens samt att företagen arbetar strategiskt med kompetensförsörjning.

 

Seminarieserien Industry 4.0

Välkommen till den kostnadsfria seminarieserien Industry 4.0, som vi kör online. Anmäl dig till ett eller flera kommande seminarier på en gång! Du kan även se tidigare presentationer som video.

Läs mer
  • Datum 2020-11-25
  • Artikeltyp Aktuellt

Kvalitet och ständig förbättring driver Alexandros att fortbilda sig

Yrkesverksamme CNC-operatören Alexandros Gisginis har läst Premium-kursen Lean produktion på MDH.

om Kvalitet och ständig förbättring driver Alexandros att fortbilda sig

Välkommen till Premium

Inom Premium, Professional Education for Manufacturing Innovation, utvecklar MDH tillsammans med Jönköping tekniska högskola (JTH) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och mer än 20 partnerföretag, totalt 21 stycken 5-poängskurser. Alla kurserna syftar till att ge industrin förutsättningar och kunskaper att driva en hållbar och smart produktion i Sverige.

Alla kurser som ges inom Premium är utvecklade tillsammans med industrin. Minst fem företag har bidragit i utvecklingen av varje kurs. På så sätt säkrar vi att kurserna svarar upp mot de kunskapsbehov som finns i tillverkningsindustrin idag.

Projektet välkomnar fler företag, antingen som partners eller att ta del av kurserna.


KK-stiftelsen

Premium-projektet samfinansieras av KK-stiftelsen inom ramen för programmen Expertkompetens.

Till KK-stiftelsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Innovation och produktrealisering

Forskningsinriktningen innovation och produktrealiserings (IPR) fokus ligger på framtida utveckling och förnyelse inom organisationer.

Forskarna jobbar bland annat med att förbättra produktionssystemen inom industrin, skapa förståelse för hur kommunikation tas emot och utvecklar metoder för förändringsprocesser och framtida affärsmodeller.

Till forskningsinriktningen innovation och produktrealisering

Samarbetspartners i Premium

ABB, Alfa Laval, AnVa, ASSA ABLOY, Astra Zeneca, Bombardier, ESBE, Eskilstuna Fabriksförening, Fagerhult, GKN Driveline, Husqvarna Group, Industriföreningen Västra Mälardalen, Kablageproduktion, Kongsberg Automotive, Leax, Meritor, MITC, Qtech Group, Saab, Scania, Seco Tools, SKF, Stoeryd AB, Teknikföretagen, Träcentrum, Volvo CE, Volvo GTO

Seminarieserien Industry 4.0

Nu kan du anmäla dig till den kostnadsfria online-seminarieserien Industry 4.0

Seminarier inom Industry 4.0

Kurser inom smart produktion

MDH erbjuder poänggivande kurser för dig som arbetar inom industrisektorn och har fokus på smart produktion. Genom samarbete med industri och näringsliv är innehållet i kurserna direkt överföringsbart till din verksamhet.

Kurser inom smart produktion

Kontakt

Till toppen