Mohamed driver podd i P3

Mohamed Hassan studerar International Business Management på Mälardalens högskola och driver podden Krocken i P3, som handlar om hur han slets mellan två olika kulturer under sin uppväxt. Här berättar han om sin framgångsresa på Idélab samt om podden som nyligen hade premiär.

 

Hur kom du i kontakt med Idélab?

– Jag träffade Idélab-teamet för första gången på en minimässa som hölls inne på högskolans Campus. Jag berättade kort att jag hade kommit på en podd som skulle kunna hjälpa många ungdomar i dagens mångkulturella samhälle och fick redan då tips och råd på allt från marknadsföringsplaner till uppläggsförslag.

Kan du berätta lite om din podcast?

– Krocken i P3 är en podd som främst riktar sig till ungdomar med utländsk bakgrund som upplever en kultur-, religion och samhällskrock i Sverige. På podden berättar jag tillsammans med min kollega om egna erfarenheter av svårigheter vi har stött på och kulturskillnader vi har observerat. Podden ska även hjälpa ungdomar och vuxna som inte själva går igenom de situationerna att förstå kompisar, arbetskollegor och partners lite mer då det ibland kan vara mycket känsligt för de som går igenom de svårigheterna.

Vad har Idélab betytt för dig när det kommer till förverkligandet av din idé?

– Jag har fått stor hjälp inför marknadsföringsprocessen för podden. Men den största hjälpen jag har fått är motivationen. Markus har hjälpt mig att tro mycket mer på min idé och pushat mig till att vara mycket mer positiv till poddens framgång, vilket har lett till att jag har kunnat hålla upp energin under poddens inspelningsperiod men även redan innan mina möten med produktionsbolag och distributör.

Hur skulle du beskriva Idélab för personer i ditt nätverk?

– Jag råder idag alla mina kompisar och skolkamrater med affärsidéer till att besöka Idélab då man där kan få den hjälpen och stödet som behövs för att förvekliga affärsplanerna som man har grubblat på allt för länge. Vi har alla en idé om att starta ett projekt som kan leda till framgång och på Idélab kan man påbörja framgångsresan som bara varit en fantasi tidigare.

Här hittar du podden.

Här hittar du Sveriges Radios artikel om podden.