Om Idélabs verksamhet

Idélab är affärsinkubatorn på Mälardalens högskola som kostnadsfritt erbjuder studenter, forskare och övriga anställda rådgivning inom personlig utveckling samt förverkligande av idéer. Vi hjälper er att starta eget, hos Idélab har du alltid en rådgivare som fungerar som bollplank och stöd för dig under hela resan.

Idélab grundades år 1999 och var då en av Sveriges första inkubatorer på en högskola/universitet. Verksamheten har sedan dess byggt upp en gedigen erfarenhet av idéutveckling och affärsrådgivning. Sedan starten har över 300 företag startats av personer från Mälardalens högskola som tagit del av Idélabs process.

 

Hur fungerar det?

Idélab hjälper dig med en affärscoach som stöttar dig i din personliga utveckling, idé- och affärsutveckling. Din affärscoach ser till att du håller dig på rätt spår och att du inte missar några viktiga delar i din utvecklingsresa. Vi guidar dig genom processen i det tempo som du bestämmer.  Du kan läsa mer om varje del här!

 

Vi delar en idé men alla studerar inte på högskolan!

Om ni är fler än en person med en gemensam idé räcker det att en utav teamet är inskriven på Mälardalens högskola för att kunna utnyttja våra tjänster. Du har möjlighet att utnyttja Idélabs erbjudande under hela studietiden plus 6 månader efter att du avslutat dina studier.

 

Vågar jag prata om min idé?

Vi som arbetar på Idélab har tystnadsplikt, så du kan känna dig trygg att prata om din idé med oss.

Läs mer om vårt arbetssätt och vår process här!

Arbetar du som lärare på Mälardalens högskola?  Läs mer om hur vi kan hjälpa till i undervisningen här.