Mälardalens högskolas logotyp
Mälardalens Högskola Logga

Text

Electrification Hub är en plattform som samlar spetskompetens i gemensamma satsningar för att accelerera utvecklingen kring elektrifiering, energi och elektromobilitet och driva på klimatomställningen i Sverige och internationellt.

Electrification Hub

Electrification Hub

Electrification Hub är en samverkansplattform som samlar spetskompetens i gemensamma satsningar för att accelerera utvecklingen kring elektrifiering, energi och elektromobilitet och driva på klimatomställningen i Sverige och internationellt. Målet är att bidra till Sveriges uppsatta mål att minska de tunga transporternas miljöpåverkan genom en 70-procentig minskning av utsläppen.

Hur gör vi detta?

Genom att implementera och demonstrera lösningar, bedriva forskning och utveckling, industrialisera innovationer, bidra till policyutveckling samt attrahera och utveckla ny kompetens, stärker vi arbetet med minskade utsläpp, hållbar tillväxt och de nationella och globala klimat- och miljömålen.

Electrification Hub ska fungera som en oberoende plattform som möjliggör nationella och internationella samarbeten kring elektrifierade transporter som i sin tur bidrar till minskade utsläpp.
- Vi vill vara en motor i omställning till elektrifierade transporter. Företag, stora som små, sitter på olika lösningar som tillsammans kan skapa en stor förändring när vi applicerar dem på systemnivå. Men för att kunna omsätta lösningarna i praktiken behövs öppna testmiljöer där vi kan koppla ihop företag, forskning, innovationer och startups. Och det är just det som Electrification Hub bidrar till, säger Elin Svanström, processledare för Electrification Hub.

Samverkansparter inom Electrification Hub:

ABB, Alstom, Epiroc, Hitachi ABB Power Grids, InnoEnergy, Mälardalens högskola (MDH), Northvolt, Region Västmanland, RISE, Scania, Svealandstrafiken, Uppsala Universitet, Volvo Construction Equipment och Västerås stad.

  • Datum 2021-03-30
  • Artikeltyp Aktuellt

Electrification Hub kraftsamlar för att minska den tunga trafikens miljöpåverkan

Nu etableras nu Electrification Hub, en nationell och internationell hub inom elektrifiering, energi och mobilitet med speciellt fokus på just tunga transporter. Målet är att bidra till Sveriges uppsatta mål att minska de tunga transporternas miljöpåverkan genom en 70-procentig minskning av utsläppen.

om Electrification Hub kraftsamlar för att minska den tunga trafikens miljöpåverkan
  • Datum 2020-12-22
  • Artikeltyp Aktuellt

Global hub för elektrifiering – kraftsamling för att realisera den gröna omställningen

En grupp verksamheter i Östra Mellansverige (ÖMS) och Stockholm etablerar en nationell och internationell hub inom elektrifiering, energi och mobilitet med speciellt fokus på tunga transporter.

om Global hub för elektrifiering – kraftsamling för att realisera den gröna omställningen

Kontaktpersoner:

Till toppen