Mälardalen university logotype print
Mälardalens högskolas logotyp
Mälardalens Högskola Logga

Text

Lär känna en student och dela med dig av dina erfarenheter. Att ställa upp som mentor ger dig som verksamhetsledare en värdefull inblick i högskolevärlden.

Mentorskap

Bli mentor och utveckla dina ledaregenskaper

Lär känna en student och dela med dig av dina erfarenheter. Att ställa upp som mentor ger dig som verksamhetsledare en värdefull inblick i högskolevärlden.

Du får också chansen att utveckla dina ledaregenskaper och kan bredda ditt kontaktnät med andra mentorer.

Det är inte alltid lätt för studenter och arbetsgivare att hitta varandra. Därför har Karriärtorget vid MDH tagit fram mentorprogrammet, vars syfte är att stärka relationerna mellan högskolans studenter och regionens arbetsgivare. Redan under studietiden får studenterna relevanta kontakter i arbetslivet och en god inblick i hur ett framtida arbetsliv kan se ut.


Varför bli mentor?

Mentorskap är roligt och berikande för båda parter och passar dig som vill utvecklas personligt och professionellt. Mötet med studenten kan ge dig nya infallsvinklar på din kompetens och du kan få chansen att reflektera över dina erfarenheter, din arbetsplats och ditt arbete.

Exempel på fördelar med mentorskap. Du får exempelvis:

  • Insyn i högskolans utbildningar och deras innehåll.
  • Kunskap om hur en student tänker kring sina framtida arbetsgivare.
  • En möjlighet att möta en tänkbar, kommande rekrytering.
  • Nätverkande

 

Mentorprogrammets upplägg

Programmet pågår under perioden oktober till maj. Därefter träffar studenten sin mentor regelbundet vid tillfällen som passar dem båda. Utöver det anordnas gemensamma träffar där deltagarna får möjlighet att utbyta erfarenheter.

Du kan göra en intresseanmälan till mentorprogrammet när som helst under året.

Alla MDH:s programstudenter kan söka, men för att både mentor och student ska få ut så mycket som möjligt matchar vi så långt det är möjligt en student med en mentor med motsvarande eller likvärdig yrkesinriktning eller utbildning.

 

Inställt! Anmälan

På grund av osäkerhet kring covid-19 ställs mentorprogrammet för 2020/2021 in.

Vill du veta mer om vad det innebär att vara mentor?

Kontakta Karriärtorget 021-10 70 90


Ord från mentorer

Nya infallsvinklar

Jag är mentor för att det ger mig insyn i hur studenter tänker och ser på saker. I mitt arbete med digitalisering i energibranschen har jag som mentor stor nytta av de nya infallsvinklar en student kan ge mig.

Fredrik Starfelt, utvecklingsingenjör på Vattenfall

Energi och framtidstro

Att vara mentor är att få möjlighet att lära känna en person, du troligen aldrig annars skulle ha träffat. Du ges möjlighet att få ny kunskap samtidigt som du får dela med dig av din. Genom stöttning och samtal kan du ge en student möjlighet till att få en god insyn om hur arbetslivet fungerar. Mentorskap ger mig energi och framtidstro!

Madeleine Ahlqvist, näringslivschef, Hallstahammars kommun

Roligt och lärorikt

Jag gillar programupplägget med enskilda möten varvat med erfarenhetsutbyte på de gemensamma mötena på högskolan. Det är intressant att få en inblick i hur en ung studerande tänker kring sin utbildning och framtid. Det är roligt och lärorikt att vara mentor!

Monika Aarti, kontorschef, Bombardier Transportation i Västerås

Till toppen