Salvatore Grimaldi talar på MDH

Hedersdoktorernas dag 24 april med tema entreprenörskap

2014-03-24 |

Salvatore Grimaldi är en välkänd entreprenör och företagsledare. Han är även hedersdoktor vid MDH sedan 2004. Nu kommer han till MDH för att föreläsa om entreprenörskap i samband med Hedersdoktorernas dag.

MDH är stolt över sin starka och framgångsrika forskningstradition och som viktig del i MDH:s relationer med omgivningen, både internationellt och nationellt, utses för högskolan viktiga personer till hedersdoktorer. Därför uppmärksammas, för tredje året i rad, MDH:s hedersdoktorer med en särskild dag - Hedersdoktorernas dag.
 

I år välkomnas Salvatore Grimaldi till MDH. Han kommer att ge en öppen föreläsning med temat "Mitt entreprenörskap": "Som företagare och entreprenör har jag tagit till mig det bästa av två kulturer. Flexibilitet, smak och uppfinningsrikedom från Italien kombinerat med svensk ordning och inställning att slutföra det man åtar sig”.

Om Salvatore Grimaldi

Salvatore Grimaldi är entreprenör och Grimaldi Indstri-koncernens grundare, ägare och koncernchef. Han föddes i Taranto i Italien och kom till Sverige med föräldrar och syskon 1952. 25 år gammal startade han 1970 sitt första företag, Grimaldis
Mekaniska Verkstad, i Köping. Därifrån utvecklades Grimaldi Industri-koncernen som idag bland annat består av Cycleurope, med välkända varumärken som
Crescent, Monark, DBS och Bianchi.

Totalt omfattar Grimaldi Industri-koncernen ett 30-tal bolag som omsätter
2,5 miljarder SEK och har mer än 1000 anställda.

Salvatore Grimaldi är även delägare och styrelseordförande i Auktionshuset
Metropol samt  styrelseledamot och medlem  i bland annat  Italienska Handels-
kammaren och Accademia Italiana della Cucina. Han är dessutom medlem av
Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin, IVA. 2004 utsågs han till hedersdoktor
av Mälardalens högskola.

Öppen föreläsning i sal Beta, MDH Västerås torsdag 24 april kl. 13.15-14.30