Mälardalen university logotype print

Text

Högskolans campus ligger mitt i centrala Eskilstuna, enbart några minuter från centralstationen. Vill du göra mer än att bara plugga så finns stadens restauranger, butiker och uteliv nära till hands.

Starten på något nytt

Starten på något nytt

I september 2011 skrev MDH och Eskilstuna kommun under en så kallad principöverenskommelse kring att skapa ett nytt campus i Eskilstuna. Den 12 juni 2017 tog Dania Mehho och Joel Lindsten som representanter för högskolans studenter, det första spadtaget för Nya MDH Eskilstuna.

Nya MDH Eskilstuna är en gemensam satsning av MDH och Eskilstuna kommun. I principöverenskommelsen från september 2011 blev det klart att nya MDH Eskilstuna skulle byggas där Vattenpalatset och Sporthallen tidigare låg. Nya byggnader kommer att uppföras där Sporthallen och Äventyrsbadet tidigare fanns, medan den gamla delen av badhuset kommer att bevaras och anpassas till ett nytt högskolebibliotek.

För att få fram det bästa förslaget för en ny högskolebyggnad hölls en arkitekttävling 2013-2014. Det vinnande bidraget i arkitekttävlingen är det danska arkitektkontoret 3XN.

 

Till toppen