William Palm tar hem priset som Årets Teknolog 2017

2017-03-16 | Student Utbildning Forskning/Samverkan

Under festliga former mottog igår MDH-studenten William Palm utmärkelsen Årets Teknolog vid Universum Awards på Berns Salonger i Stockholm. William studerar femte året på Robotikprogrammet och valdes ut som vinnare i konkurrens med studenter från hela Sverige.

Det låg en spänd förväntan över festsalen när Universums Employer Branding-gala anordnades för sextonde året i rad. På plats fanns studenter och företagsrepresentanter från hela Sverige. Priset Årets Teknolog delas ut av teknikföretaget ABB och Björn Jonsson, ansvarig för ABB:s division Industrial Automation.

Under varma applåder välkomnades William tillsammans med Björn Jonsson upp på scenen. Konferencier Jenny Alversjö ställde direkt frågan till Björn om varför ABB:s val föll på William.

- William har gjort fantastiska prestationer i sitt akademiska liv och även utanför, sedan är han en fantastisk person. Han lever upp till mycket av det vi vill göra inom ABB och det vi vill se hos framtida medarbetare hos oss. Han är en person som kan hjälpa oss att driva samhällsutvecklingen framåt inom viktiga frågor som digitalisering, den industriella revolutionen och energiomställningen, säger Björn Jonsson.

 

William är en ambitiös och målmedveten student. Han projektleder bland annat utvecklandet av elsystemet i MDH Solar Car och har också studerat i Kina vilket lett till att han har goda kunskaper i kinesiska.

Förstapriset, utöver utmärkelsen, är ett sommarjobb inom ABB och William får själv vara med och utforma innehåll och inriktning utifrån de teknikområden han är intresserad av. Det var en uppenbart glad vinnare som mottog diplom och uppvaktning.

- Det känns jättekul att få ta del av en så här stor utmärkelse av ett företag som ABB och som alltid funnits inom ens radar. Jag pluggar robotik vid Mälardalens högskola i Västerås och det känns grymt kul att få möjlighet att komma runt och se vad ABB gör inom de olika avdelningarna, säger William.

Till sommaren är han klar med sitt ex-jobb och är redan uppmärksammad av flera företag. På frågan om vad drömjobbet är svarar han:

- Jag vet att jag vill vara med och utveckla framtidens teknik men i dagsläget tänker jag inte på en särskild produkt eller område, det får visa sig så småningom.