Volvo sökte framtidens medarbetare på MDH!

2017-02-15 | Student Forskning/Samverkan På campus

Igår var Volvo Group på plats på MDH i Västerås med målet att stifta bekantskap med studenter som kan komma att bli medarbetare i framtiden. Huvudentrén fylldes av sorl, prat, musik och skratt från studenter som provade simulatorerna som fanns uppställda dagen till ära.

 


Sebastian Bengtsson läser sitt fjärde år inom Robotikprogrammet och var en av många studenter som tog tillfället att träffa Volvo.

- Det här är ett perfekt tillfälle för oss studenter att få bättre insyn i ett företags verksamhet. Vid större arbetsmarknadsdagar är det ofta många företag på plats och man hinner bara skumma av dem lite på ytan. Som här idag syns Volvo på ett tydligare sätt och jag tycker det är jättebra att få prata med dem personligen och få veta mer om vad de står för och kan erbjuda, säger Sebastian Bengtsson.

Esbjörn Berg, från Volvo Group Trucks Technology är mycket nöjd med dagen, de möten och samtal han och kollegorna haft med studenterna.

- Jag är verkligen glad att så många av de studenter som vi är särskilt intresserade av hittat hit idag. Flera av MDH:s utbildningsprogram träffar exakt vårt behov av framtida kompetenser. Idag har vi tipsat om sommarjobb, exjobb men även passat på att berätta om vilka karriärvägar Volvo erbjuder både nationellt och internationellt, säger Esbjörn Berg.

Billy Lindgren läser precis som Sebastian sitt fjärde år på Robotikprogrammet. Han kan mycket väl tänka sig att jobba på Volvo i en framtid. På frågan om vad hans drömjobb är lyfter han fram möjligheterna att jobba globalt.

- Jag vill ha ett jobb som ger mig möjlighet att jobba utomlands och att resa. Åtminstone till en början, när jag är ung. Senare vill jag nog finnas stationärt men fortfarande i ett företag som gör det möjligt för mig att utvecklas, säger Billy Lindgren.

Esbjörn, från Volvo har jobbat många år inom företaget och bekräftar att Volvo är ett företag som ger just de möjligheterna.

- Så som Billy beskriver det har det varit lite för mig. Jag har jobbat både i Sverige och utomlands bland annat som sektionschef för styrsystem i Hagerstown i USA. Det är några av flera fördelar i en internationell koncern, olika vägar att ta utifrån vilken fas i livet man befinner sig i, säger Esbjörn.