Västeråsgymnasium i topp när tävling i samarbetande matematik avgjordes

2017-10-02 | På campus

Vinnare i tävlingen Unga Matematiker blev ABB Industrigymnasiums lag med Niklas Vatn, Josefin Stenberg och Axel Blom och samma skola tog även hem tredjeplatsen. Nyköpings Enskilda gymnasium placerade sig på andra plats i lördagens spännande final.

 

Olle Andersson, bankchef Swedbank, tillsammans med vinnarna och Bo Wahlqvist, MDH


– Det var ganska jämnt och alla lag i tävlingen samarbetade bra, säger tävlingsledaren Bo Wahlqvist från MDH. 

Unga matematiker är en årlig tävling för gymnasieelever från Västerås, Köping. Eskilstuna, Nyköping och Flen. Det är en region som spänner över flera län, men som överensstämmer med regionen för sponsorerna Nya sparbanksstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Rekarne och Sörmlands sparbank, som tillsammans med MDH arrangerar tävlingen. 

– Det är en tävling i rekreativ matematik där det handlar mer om att samarbeta och tänka logiskt än att minnas matematiska regler, säger Bo Wahlqvist. 

Tävlingen Unga Matematiker har växt under åren och i  år var 150 elever i 50 tremannalag anmälda. Åtta lag hade gått till lördagens final: fem lag från Västerås (två från Rudbeckianska, två från ABB Industrigymnasium och ett från Wijkmanska), två lag från Köping (båda från Ullvigymnasiet) och ett lag från Nyköpings Enskilda gymnasium.