Var med och tävla med din idé!

2018-01-23 | Student Utbildning På campus

Är du student eller medarbetare på MDH och har en idé om en ny produkt eller tjänst? Då kan du ställa upp i Idélabs idétävling. Det vinnande bidraget får bland annat stöd att utveckla sin idé.

– Syftet med idétävlingen är att vi ska inspirera våra studenter och medarbetare till att berätta om sina idéer. Det kan vara allt från en produktidé till en tjänst inom vilket område som helst. Allt är välkommet, säger Emma Göransson och Madéleine Pilstrand på Idélab.

Bidragen kan skickas in från 26 februari och fram till 26 mars. Kraven för att du ska få vara med i tävlingen är att du är student eller medarbetare vid MDH. Bidraget ska skickas in digitalt till idelab@mdh.se och innehålla information som:

  • idéägare
  • namn på idé
  • vad problemet är som idén ska lösa
  • hur idén löser problemet

Produktidéer kommer bland annat att bedömas utifrån ekonomisk hållbarhet och konkurrenskraft, sociala innovationsidéer utifrån samhällsnytta, och tjänster utifrån bland annat marknadens storlek, ekonomisk hållbarhet och konkurrenskraft.

Juryn består av ett antal representanter från näringslivet, Idélab och MDH.

 

Vinnaren firas under festliga former

Vinnaren av årets idé kommer att presenteras under idéfesten som arrangeras på Idélab i Eskilstuna 26 april klockan 15.00-20.00. Under evenemanget kommer även Årets värdeskapare, Årets ambassadör, Årets raket och Årets förändrare att utses. Besökarna kommer också att kunna mingla på ett mässområde där Idélabs klienter får möjlighet att presentera och marknadsföra sina produkter och idéer. Konferencier under dagen är Mrs Murphy.

– Syftet med Idéfesten är inte bara att presentera vinnarna utan även att lyfta våra klienter och alumner, lyfta Idélabs verksamhet på MDH, tacka våra samarbetspartners och bidra med en rolig avslutning på året. Vår förhoppning är att detta kommer att bli ett årligt återkommande arrangemang, säger Emma Göransson och Madéleine Pilstrand.

För  detaljerad information om idétävlingen och idéfesten, håll utkik på www.mdh.se/idelab