Vad är ett gott bemötande?

2016-08-29 | Forskning/Samverkan

Nu är programmet till årets Bemötandedagar spikat. Konferensen bjuder på allt ifrån föreläsningar om suicidprevention och sex och samlevnadsundervisning för nyanlända till en teaterföreställning om arbetslivet för personer med funktionsnedsättning.

Bemötandedagarna är en årligt återkommande konferens med fokus på bemötande. Årets konferens anordnas 8 november på Mälardalens högskola i Eskilstuna och 9 november på Aros Congress Center i Västerås.

Årets tre huvudföreläsare är Ullakarin Nyberg som föreläser om suicidprevention, David Saleh som berättar om sex och samlevnad och vad som är viktigt i undervisningen för nyanlända samt Östra Teatern som framför en föreställning om arbetslivet för personer med funktionsnedsättning. Utöver de tre huvudföreläsarna bjuder konferensen även på aktuell forskning och ett flertal inspirerande seminarier, föreställningar och workshops på temat bemötande.

Bemötandedagarna arrangeras av Samhällskontraktet. Mälardalens högskola, Eskilstuna kommun, Västerås stad, Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland samverkar för att stärka regionen.

Läs mer om Bemötandedagarna och hur du anmäler dig.