Tidigare MDH-forskare blev Årets innovatör

2012-03-16 | Forskning/Samverkan

Tidigare MDH-forskaren Johan Kraft blev Årets innovatör vid Guldstänk-galan igår.

- Det är oerhört smickrande att få en så fin utmärkelse från sin hemstad. Det är också ett kvitto på att vi gör något bra, säger Johan Kraft.

Under sju år som doktorand och forskare på MDH utvecklade han bland annat en programvara, Tracealyzer, som numera ingår i alla ABB:s robotar. Programvaran underlättar felsökning av inbyggda datorsystem. Johan Kraft startade Percepio för att vidareutveckla Tracealyzer till en kommersiell produkt och har idag två program som gör det enklare, billigare och säkrare för industrin att utveckla inbyggda datorsystem.

Juryns motivering

Genom stor idérikedom och initiativkraft har årets innovatör lyckats utveckla och implementera inbyggda programvaror i industriella styrprocesser, vilket skapar stora konkurrensfördelar för företagets kunder.

Årets innovatör har med stark lokal förankring i kombination med gedigen industrinära forskning verkligen lyckats skapa ett innovationsbolag med jättepotential som går från klarhet till klarhet, mitt i Västerås, och med världen för sina fötter – Johan Kraft, Percepio AB.

Läs mer