”The Club” ska vara ett ställe där studenter och forskare möts”

2018-03-29 | Student Forskning/Samverkan Omvärld

Nu slår datorklubben ”The Club” upp portarna på MDH. En mötesplats för studenter och forskare som är intresserade av områdena datavetenskap, inbyggda system och programvaruteknik.

 

Afshin Ameri.

– ”The Club” ska vara ett ställe där studenter och forskare möts för att utvecklas och lära av varandra, säger Afshin Ameri som är universitetsadjunkt i datavetenskap på MDH och en av grundarna till ”The Club”.

Den 4 april startar Afshin Ameri tillsammans med Gabriele Capannini, universitetslektor i datavetenskap, en datorklubb på MDH. Klubben riktar sig till studenter och forskare som är intresserade av datavetenskap, programvaruteknik och inbyggda system. Klubbens lokal finns i sal U2-127, på MDH i Västerås och är utrustad med den senaste tekniken för att kunna utvecklas och experimentera inom dessa områden. Idén om att starta klubben kom upp när Afshin Ameri själv var student på MDH för några år sedan.

– Redan då såg jag ett behov av att ha ett tillhåll för studenter för att kunna laborera med det man lärt sig under utbildningen och samtidigt utveckla sina praktiska kunskaper. Genom ”The Club” skapar vi den möjligheten. Här kan de arbeta med egna projekt, projekt som är kopplade till vår forskning på MDH eller projekt med uppdragsgivare utifrån som företag eller organisationer. Även studenter och forskare inom andra områden på MDH kan vända sig till oss för att få hjälp med att utveckla teknik, säger Afshin Ameri.   

Redan nu finns några projekt på gång som medlemmarna i den nya klubben kommer att kunna vara delaktiga i. Bland annat handlar det om att utveckla teknik som kan användas i hemmet och att starta ett lag som tävlar i datorprogrammering på internationell nivå.

– För forskarnas del kan klubbens utrustning vara intressant eftersom vi har de kraftfulla datorer som krävs för att genomföra vissa forskningsprojekt. Här kan forskarna också ta hjälp av studenter som är intresserade av deras forskningsprojekt och på så sätt även lära av varandra, säger Afshin Ameri.

”The Club” invigs den 4 april, klockan 11:00 i sal Beta, MDH i Västerås. Då hålls en presentation av klubben och dess syfte. Efter presentationen, mellan 13:00 och 15:00 är det drop in i klubbens lokal, i sal U2-127, MDH i Västerås.

För mer information:

Kontakta Afshin Ameri  eller Gabriele Capannini

eller besök The Clubs hemsida.