Studentklädsel fastställd i fakultetsnämnden

2016-04-01 | Utbildning Student

Äntligen har fakultetsnämnden fastställt de officiella studentplaggen för Mälardalens högskola. Frågan har varit uppe och vänt i Högskolestyrelsen fem gånger på tre år utan beslut. Upprinnelsen till studentplaggen ligger i att det är många invånare i både Eskilstuna och i Västerås som klagat på studenter klädda i studentoveraller på offentliga platser.

 

För att undvika dessa klagomål har traditionsgruppen tagit fram kläder som ligger i paritet med högskolans värderingar och hur vi vill uppfattas av omvärlden.

– Jag tycker det är bra att traditionsgruppen äntligen fått igenom sitt förslag i fakultetsnämnden. Det är förstås frivilligt att bära studentplaggen, men det är bra om både tjejer och killar har kavaj på sig, förhoppningsvis nappar även personalen på detta. Alla representerar högskolan utåt, både i Eskilstuna och i Västerås, det blir puts och studs både på stan och på högskolan, precis som det var i flottan när jag gjorde lumpen säger rektor Paul Pettersson.

Clubblazern är tillverkad i ull och är i så kallad slimfit-modell med MDH:s logotyp broderad på bröstet. Blazern finns för män och kvinnor och kommer finnas tillgänglig för försäljning på studenttorget från och med den 15:e april till ett subventionerat pris på 895 kr. Till clubblazern kommer även en grå kjol och en grå byxa att ingå (+250 kr). Plaggen kommer att kunna köpas med räntefri avbetalning genom den nystiftade Högskolefonden.