Stort intresse för ny utbildning

Lärarutbildningen där studenterna pluggar med lön

2018-07-23 | Utbildning

Många vill läsa MDH:s nya lärarutbildning. Till det verksamhetsintegrerade grundlärarprogrammet, där studenterna kombinerar studier med halvtidsarbete i grundskolan, sökte 419 personer - varav hela 257 i första hand.

– Det stora antalet förstahandssökande visar på att det finns ett stort intresse för att vilja bli lärare, och det är glädjande, säger Anna-Karin Fornberg, utbildningsledare på MDH.

Under de kommande veckorna fortlöper antagningsprocessen och arbetet med att matcha antagna studenter med skolhuvudmännen påbörjas.

Av de 419 sökande har 24 personer antagits till programmet. De har fram till 27 juli på sig att svara på antagningsbeskedet.

Kommuner i Sörmland och Västmanland

De kommuner som är med i satsningen på den nya verksamhetsintegrerade grundlärarutbildningen är Arboga, Eskilstuna, Fagersta, Flen, Katrineholm, Norberg, Skinnskatteberg, Surahammar, Trosa och Västerås.

Studenterna kommer halvtidsanställdas i någon av de ovanstående kommunerna. Det innebär att de pluggar med lön under studietiden.

I normalfallet kommer studenterna arbeta hos sin skolhuvudman tre dagar i veckan, och studera på högskolan de resterande två dagarna.

Utbildningen leder till behörighet för arbete i förskoleklass upp till grundskolans årskurs 3. Terminen startar, likt andra program, 3 september.

Läs mer om utbildningen där studenterna pluggar med lön