Spännande nyheter bland vårens konserter

2019-01-17 | Student Omvärld

Varmt välkomna till vårens konserter och föreställningar med studenter från Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola!

 

Här följer ett urval ur kalendariet. Vill du ta del av samtliga konserter och tider kan du göra det längst ner på sidan.  

Kammarmusikkonsert

Den 20 januari är det kammarmusikkonsert i Västerås domkyrka där vi flera år blivit inbjudna till kammarmusikserien. Studenterna från Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola framför musik som gjordes under Västerås kammarmusikfestival i december 2018.

Konserter på slottet

Fyra Rikssalskonserter på Västerås slott. Bland annat den 6 mars, då ges ”Kvinnliga förtecken” inspirerad av den internationella kvinnodagen.

Barnopera 

Barnoperan ”Men de sjunger ju så starkt!" har premiär den 23 februari på Culturen – unga sångare sjunger för den yngre publiken. Föreställningen hålls sedan på ett stort antal platser i Västerås med omnejd.

Kammaroperautbildningen

Kammaroperastudenterna är solister på lunchkonsert den 16 maj med Västerås Sinfonietta och masterdirigentstudenter från Kungliga musikhögskolan. De ger även Mozarts opera Idomeneo på Västmanlands teater den 13 och 15 juni.

Högskolans nya orkester

Något som är helt nytt för säsongen är att chefsdirigent för Västerås Sinfonietta, Simon Crawford-Phillips, dirigerar vår nystartade orkester vid Mälardalens högskola. Här medverkar studenter från Musik- och operahögskolan vid Mälardalens högskola, studenter från musikhögskolan i Stockholm, alumner och musiker från Västerås Sinfonietta och som konsertmästare sitter vår egen violinlärare Bartosz Cajler. Galakonserten ges den 24 mars i vackra Västerås konserthus. Ett helt fantastiskt projekt i samproduktionens anda!

Examenskonserter

Under maj månad hålls flera olika examenskonserter och avslutningskonsert i Lilla salen på Västerås konserthus.

Hela konsertkalendariet finns att hämta här:  Alla konserter VT 2019 (pdf 1,0 MB)