Skaffa en mentor i arbetslivet

2016-05-27 | Student

Från och med nu kan du som student söka till mentorprogrammet och få chans till personlig utveckling samt att knyta kontakter inför ditt framtida arbetsliv.

– Jag rekommenderar verkligen studenter att söka! Det är ett otroligt givande erfarenhetsutbyte, säger Monika Aarti, kontorschef Bombardier Transportation i Västerås och tidigare mentor i MDH:s mentorprogram.

I mentorprogrammet paras studenter, som i det här sammanhanget kallas adepter, ihop med mentorer. De träffas sedan under läsåret och deltar också i gemensamma träffar med andra adepter och mentorer. Som adept kan du få goda råd om hur du ska tänka inför att söka jobb, konkreta tips från arbetslivet samt ett utökat nätverk av kontakter.

Under programmet ges också föreläsningar på olika teman med fokus på adeptens (och mentorns) utveckling. Det kan till exempel handla om hur du bättre kan ”styra” din hjärna, lära känna dina styrkor och svagheter och anpassa kommunikationen efter olika personlighets- och inlärningstyper.

Om du hittar en egen mentor med en närliggande koppling till din utbildning så kan du anmäla er båda när du fyller i din intresseanmälan. Tipsa också gärna personer i ditt kontaktnät som du tror skulle kunna passa som mentor, om att de kan anmäla sig.

Nytt för i år är att mentorprogrammet kommer att ges i både Eskilstuna och Västerås och dessutom vara sökbart för studenter från alla olika utbildningar.

Läs mer och ansök här!