Samhällskontraktet med på Global konferens i Tällberg 2-5 juni

2010-05-24 | Forskning/Samverkan

I juni står Sverige står som värd för den globala framtidskonferensen Rework the world som sker i Tällberg. 100 inspirerande projekt från hela världen har valts ut för sin potential att skapa jobb för unga och bidra till ett hållbart samhälle.

Samhällkontraktet, Centrumbildning på Mälardalens högskola deltar tillsammans med två Västeråsprojekt - YOU och Växtkraft. I Tällberg fokuserar Samhällskontraktet på att lyfta fram Karriärtorget - framtidens arbetsförmedling!

Mer om Karriärtorget (pdf 132 kB)

Västeråsdelegationen får sällskap av världsnamn i Dalarna, bland andra nobelpristagaren Elinor Ostrom, Irlands förra president Mary Robinson, FN:s förre generalsekreterare Kofi Annan. Dessutom kommer svenska regeringspolitiker, representanter från Världsbanken, en rad VD:ar från multinationella företag och företrädare för ledande ungdomsorganisationer

Om Rework the world 2-5 juni

Rework The World är ett samarbete mellan Tällberg Foundation och det internationella ungdomsnätverket YES Inc. Den svenska regeringen stödjer Rework the world och för första gången står Sverige och Leksand som värd. Konferensen samlar de bästa lokala initiativen från hela världen, utifrån deras potential att skapa nya jobb och öka takten på resan mot ett hållbart samhälle. Över 2 000 lokala och globala ledare samlas i Tällberg för årets möte, som är det femte i ordningen.

Läs mer på www.reworktheworld.org