Prisad MDH-student hyllas efter nationell sångtävling

2016-10-18 | Student Utbildning Omvärld

Rebecca Hellbom, som studerar opera på kammarmusikprogrammet vid MDH, gjorde stor succé på en nationell sångtävling i Göteborg.
Hon tilldelades andra pris och hyllades av juryn för sin Wagner-tolkning.

 

Wagner-sällskapet i Göteborg bjöd in framtidens operasångare till att tolka Richard Wagners verk inför en kommitté som sedan delar ut stipendium till de bästa tolkningarna. På andraplats i den nationella sångtävlingen kom Rebecca Hellbom som studerar opera på kammarmusikprogrammet på MDH. Hon har ett förflutet som golfspelare på elitnivå, men lägger nu all fokus på kammaroperautbildningen.
      
”Hon gjorde två mycket fina tolkningar av "Im Treibhaus" ur Wagners Wesendoncklieder och "Pace, pace", Leonoras aria ur Verdis Ödets makt. Hennes stora, varma och skönt mörkfärgade sopranröst och förnämliga textning gjorde det knappast svårt att tilldela henne andra priset i 2016 års Wagnertävling i Göteborg, säger Göran Gademan som är dramaturg och castingsamordnare på Göteborgsoperan och också satt med i juryn.

Professor Lena Hellström-Färnlöf, konstnärlig ledare på kammarmusikprogrammet, var på plats i Göteborg.
– Fantastiskt att vår sångstudent Rebecca Hellbom kammar hem ett andra pris i denna nationella sångtävling. Det var en hög nivå på de sökande från landets olika musik- och operaskolor och då är det extra roligt att vi från Mälardalens högkola håller en så hög kvalitet. Rebecca gjorde en strålande prestation, roligt att få ta del av den på plats, säger hon.

Kriterierna för att vara med i tävlingen var att alla sångare måste vara under 35 år och sjunga två sånger, varav minst en ur sin Wagnerrepertoar.

Läs mer om MDH:s kammarmusikprogram här!

Se VLT:s artikel och tv-inslag med Rebecca här!