Nya studenter till MDH

2018-08-31 | Student

Den 30 och 31 augusti välkomnades höstens nya programstudenter av representanter från högskolan, Mälardalens studentkår, Eskilstuna kommun och Västerås stad genom olika aktiviteter och föreläsningar.

– Det är oerhört viktigt att alla känner sig välkomna till MDH, staden och studentlivet. Vi vill att studenterna ska få en så bra start på studierna som möjligt och att de ska känna till det stöd som högskolan erbjuder, säger Jonatan Mathiasson, studentombudsman vid MDH. 
 
På torsdagen hölls välkomstinformation i Bombardier arena i Västerås och på Elite stadshotell i Eskilstuna om olika servicefunktioner på och utanför högskolan. På plats fanns även musiker som spelade glada låtar och linjeföreningarna som tog ton och sjöng sina ramsor. På fredagen lyssnade studenterna på föreläsningar om bland annat hur de kan planera sina studier och var de kan vända sig med olika frågor under studietiden.

– Högskolans välkomnande har varit bra och gett mig som ny student mycket information. Jag är nervös inför starten nästa vecka, men ser den kommande tiden med studier och praktik som otroligt spännande, säger Farzaneh Mohammdi, student på verksamhetsintegrerade grundlärarprogrammet.
 
Även före detta Eskilstunabon Simon Hägg, som ska börja på språk- och kommunikationsprogrammet, var nöjd med dagarna.
– Det har varit roligt att träffa andra studenter och MDH-personal och få lite koll på vad som finns på högskolan. Jag har tidigare pluggat på universitet i USA och tycker att MDH känns mycket mer modernt. Jag ser fram emot att få lära mig nya saker och att bli bra på språk, säger Simon Hägg.
 
I samband med MDH:s introduktionsdagar anordnades även rookieperioden av Mälardalens studentkår och linjeföreningarna. Under rookieperioden har de nya studenterna möjlighet att lära känna varandra och högskolan genom att delta i studentaktiviteter både på och utanför campus.
 
På måndag startar höstterminen och cirka 2 500 nya programstudenter förväntas börja på MDH i Eskilstuna och Västerås.

Fler bilder finns på vår Instagram.