Ny professor med passion för utveckling

2017-09-22 | Forskning/Samverkan

Hon har ett stort intresse för energi- och miljöfrågor, gillar att ha många bollar i luften samtidigt och har sedan 1993 kontinuerligt jobbat med att utveckla MDH:s verksamhet. Grattis till Eva Thorin som i dagarna utsetts till professor i energiteknik.

 

Eva Thorin har jobbat på MDH i 24 år. Hon var en av de första doktoranderna på MDH och disputerade på KTH år 2000. Sedan dess har hon forskat, undervisat och varit engagerad i högskolans utveckling som bland annat vice akademichef, utbildningsledare, forskningsprojektledare samt haft uppdrag inom nämnden.

– Jag tycker om att vara engagerad i många olika typer av saker och uppskattar kombinationen av forskning, undervisning och administrativa uppdrag. Det finns så mycket roligt att göra, så varför bara välja ett område, menar hon.

Det roligaste med sitt jobb tycker hon är att kunna ge andra människor förutsättningar att växa och utvecklas, vare sig det gäller doktorander, studenter eller medarbetare.

– Det är roligt att få vara med och bidra till utveckling, både för personer och inom energi- och miljöområdet, tycker hon.

 

Ett naturligt steg

Att Eva Thorin nu blivit befordrad till professor känns som ett naturligt steg. På rekommendation av närmaste chef skickas en ansökan in till externa utredare som gör en bedömning om personen ifråga är kvalificerad för titeln. För ett par veckor sedan fick Eva Thorin ett positivt besked.

Som professor kommer hon att få ytterligare ledande roll.

– Jag kommer att jobba för att utveckla vår forskningsmiljö så att vi kan fördjupa våra kunskaper och driva utvecklingen inom framtidens energi. Till uppdraget hör också att få in forskningspengar så att vi kan finansiera våra projekt, samt rekrytera duktiga doktorander och postdocs och ge dom förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb.

Att Eva Thorin jobbat på högskolan i snart 25 år är ingen slump.

– Jag trivs bra här. Här finns goda förutsättningar att utvecklas och enskilda medarbetare har stora möjligheter att påverka verksamheten, det tilltalar mig, avslutar hon.

Mer om forskningen inom framtidens energi finns här.