Nu blir mdh.se mobil

Högskolans webbplats får responsiv design.

2012-10-11 | Student

Om du besöker mdh.se med din mobil efter den 16 oktober kan det hända att allt inte ser ut som du är van. Då har sidan blivit smalare för att passa mobilen, och navigationen har förvandlats till en nedfällbar meny.

Startsidan för mdh.se i mobilläget.

Den mest märkbara förändringen är att webbsidornas layout nu anpassar sig efter storleken på webbläsarens fönster så att du inte längre behöver zooma för att se text, länkar eller bilder. Vi har i mobilläge även lagt menyn som en rullgardinsmeny som man kan fälla ut när man villl navigera på webbplatsen.

Innehållet på webbplatsen är dock detsamma. Inget innehåll har försvunnit, däremot kan en del ha flyttats längre ner på sidan.

Automatisk anpassning av webben vid surfplatta eller mobil

Den tekniska termen för det som sker den 16 oktober är att webbplatsen får ”responsiva stilmallar”, vilket innebär att webbplatsens utseende automatiskt anpassar sig efter vilken typ av enhet som besökaren har; dator, surfplatta eller mobil.

Fördelen med en responsiv webb är att man slipper göra separata webbplatser för dator och mobil, något som ofta innebär att webbplatsägaren väljer bort det innehåll man tror att mobila besökare inte är intresserade av.