Nöjda arbetsgivare och studenter på exjobbsdag

2017-10-26 | Utbildning Student På campus

Exjobbsdagen på MDH i Västerås samlade arbetsgivare från regionen, på jakt efter studenter för exjobbsuppdrag. – Man upptäcker helt nya företag när man är här, det är verkligen en bra bredd på arbetsgivare, säger Ted Björklund, som läser femte året på Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi.

Omkring 25 arbetsgivare fanns på plats på MDH i Västerås under torsdagens exjobbsdag. Acando är ett av företagen som varit med tidigare år. De ser MDH:s utbildningar som relevanta för vad de söker i nya medarbetare.

- Vi ser också exjobbsdagen här på MDH som en möjlighet att öka vår synlighet för den yngre generationen, säger Charlotte Högsberg och Stina Larsson från Acando.

Quintus Technologies har just nu två exjobb som de behöver hjälp med och är med på exjobbsdagen på jakt efter studenter med rätt kompetens.

- Min förväntan på den här dagen är att hitta de rätta studenterna, säger Pamela Ernlund från Quintus Technologies.

Cygate är ett av de företag som varit med på exjobbsdagen i flera år.

- De studenter som har gjort sina exjobb hos oss har verkligen varit jätteduktiga. Dessutom har nästan alla exjobb lett till en anställning vilket är roligt, säger Peter Törneskär och Daniel Karström från Cygate.

Studenterna Viggo Stenholm, Nathalia Huppert, Wictor Fors och Ted Björklund går alla femte året på civilingenjörsprogrammet industriell ekonomi. De är nöjda med exjobbsdagen.

- Exjobbsdagen är verkligen givande för oss som söker arbetsgivare som kan vara intressanta, säger Wictor Fors, student.

- Man upptäcker helt nya företag när man är här, det är verkligen en bra bredd på arbetsgivare, säger Ted Björklund, student.