Några snabba frågor till Paul Pettersson, ny rektor vid MDH

2016-10-06 | Student Utbildning På campus

Idag, torsdag den 6 oktober fattade regeringen beslut om att utse Paul Pettersson till rektor vid MDH. Här svarar Paul på några snabba frågor:

Varför vill du bli rektor?

 

Att vara rektor är utmanande, utvecklande och stimulerande. Det har jag sett som prorektor i 3,5 år och upplevt som vikarierande rektor i drygt åtta månader. Jag ser fram emot att bli rektor för MDH.

Beskriv MDH med en mening

MDH har forskning i världsklass, och utbildningar inom ekonomi, hälsa, teknik och utbildning där vi ser att våra studenter bidrar till att stärka företagens konkurrenskraft och lösa utmaningar i samhället.

Några tips till MDH-studenterna?

Ta hjälp av Idélab, Cesam, högskolebiblioteket, våra studievägledare och alla andra verksamheter som finns till för dig som student. Passa också på att knyta värdefulla kontakter med din framtida arbetsgivare medan du pluggar. MDH erbjuder många kontaktytor med kommuner, landsting och företag här i vår region.

Varför tycker MDH att samverkan är så viktigt?

Eftersom samverkan bidrar till en ökad kvalitet i utbildning och forskning. Dessutom har vår samverkan en positiv effekt på det omgivande samhället.

Du är professor i realtidssystem med inriktning mot modellering och verifiering – vad betyder det egentligen?

Realtidssystem är datorsystem som på något sätt är tidskritiska, dvs det räcker inte att de räknar rätt, de måste också leverera svar inom fastställda tidskrav. Det innefattar numera de flesta datorsystemen. Bland annat de som sitter inbyggda i andra produkter, så kallade inbyggda system. Min forskning handlar om att ta fram metoder för att designa och analysera tidskritiska system.

Var och vad pluggade du?

Datavetenskapligt program vid Uppsala universitet. Doktorerade också vid Uppsala universitet och disputerade år 1999. Min doktorsavhandling har titeln "Modelling and Verification of Real-Time Systems Using Timed Automata: Theory and Practice".

Favoritfärg?

Förut hade jag svarat svart, men nu är det givetvis orange som gäller!

Favoritdag i veckan?

Då måste jag nog säga onsdag då jag är hemma pappaledig med vår tiomånaders lilla kille.

Vart reser du helst?

Tennessee! Jag var där i somras och bilade bland annat till Nashville och Memphis. Två städer som bjöd på starka intryck av musik, mat, elgitarrer, Graceland, Missisippi, mm, mm.

Hur kopplar du av?

Jag spelar gärna gitarr och sjunger i band hemma i Stockholm. När jag står på scen eller i replokalen och musicerar tänker jag inte på något annat än det jag gör just då – det är verkligen total fokus. Musik är både Prosac och avkoppling för mig.