Möt några av MDH:s studenter som valt att vara SI-ledare

2017-05-31 | Utbildning Student

SI står för Supplemental Instruktion och är en sorts studieteknik som går ut på att en student som läst ett tag på MDH hjälper studenter på vissa utvalda kurser. Den 16 maj uppvaktades MDH:s ett tjugotal SI-ledare med intyg av rektor Paul Pettersson. – Jag har vuxit själv, både i rollen som ledare och som pedagog, säger en av SI-ledarna, MDH-studenten Per Ekström.

– Studietekniken inom SI handlar mycket om att diskutera och komma fram till svaren tillsammans. SI bygger på att det ska vara roligt att lära, så atmosfären är ofta avslappnad och man känner sig trygg i sin grupp, säger Marina Bergman, studieteknikcoach och SI-samordnare vid MDH.

MDH söker nya SI-ledare

Till hösten startar SI på 14 kurser och MDH söker nya SI-ledare till flera av dessa kurser.

– Vill du veta mer om SI-ledarjobbet och vilka kurser det gäller kontaktar du mig via e-post, säger Marina Bergman.

Läs mer och se en film om SI

Möt några av högskolans SI-ledare

 

Mariam Bel Fhdila: Jag har träffat så många vänner genom SI – det känns som att jag känner hela skolan nästan.

Per Ekström: Fantastiskt kul! Jag har vuxit själv, både i rollen som ledare och som pedagog. Att se deltagarna göra framsteg är verkligen häftigt.

Oskar Åkerström: Att vara SI-ledare har varit en utvecklingsmöjlighet och en bra erfarenhet för mig. Jag rekommenderar verkligen andra att hoppa på det här!

Betty Gunes: Jag hade en superbra SI-ledare förut som gjorde att jag hoppade på det själv. Att vara SI-ledare har hjälpt mig och jag har, under tiden, hjälpt andra. Det har varit roligt och är en bra merit!

Bruno Oliveira: Att träffa andra som också pluggar ekonomi och diskutera har verkligen varit givande och gett mig så många nya synsätt och perspektiv. 

Ming Wu får diplom av rektor Paul Pettersson.

Ming Wu: Att vara SI-ledare har inneburit att jag har utvecklats och jag har kunna hjälpa andra att utvecklas. Det har varit spännande och en jättebra erfarenhet för mig.