Möt årets Global Swede från MDH

2017-05-24 | Utbildning Student Omvärld

Som pristagare kommer Soumya Ahuja att verka som ambassadör för Sverige, MDH och högre utbildning, först och främst i sitt hemland Indien och sedan dit framtiden och karriären tar henne.

 

 

Hur känns det att få den här utmärkelsen?

Jag känner mig mycket ödmjuk och ärad över att ha fått den här utnämningen och skulle vilja uttrycka den största tacksamhet gentemot Mälardalens högskola och Utrikesdepartementet i Sverige. Jag tror starkt på att tvärkulturell utbildning holistiskt sett kan förändra en person genom att synen breddas till att innehålla många olika perspektiv. Nu när jag har fått den här möjligheten att vara en ambassadör så skulle jag vilja promota och stärka relationen vi delar, inte bara som utbildningssystem utan även som två länder som kan bidra till minskade kulturella gränser och därigenom en bättre värld.

Berätta lite om dig själv. Vem är Soumya och hur kom det sig att du hamnade på MDH?

Jag är utbytesstudent för ett år, den enda som representerar WeSchool Bangalore i Indien. Jag är klar med min kandidatutbildning inom företagsekonomi med inriktning både inom marknadsföring och HR. Just nu läser jag min Master i Business Innovation and Design. MDH, känt för sin innovation och kreativitet, var precis rätt matchning för mitt stora intresse i båda områden, det vill säga företagsekonomi och design.

Att tänka utanför ramarna är något jag verkligen tror på och det har alltid hjälpt mig att göra studieupplevelserna mer meningsfulla och givande. Jag har alltid älskat att lära mig och uppleva nya saker. När det gäller sport så utövar jag vandring, löpning samt spelar bordtennis och badminton.

Vad gör du om fem år och var kommer du då att befinna dig geografiskt?

Att kliva utanför sin bekvämlighetszon är inte alltid så lätt men man behöver uppleva det för att förstå de förändrande fördelarna det ger för att utnyttja sin fulla potential och att vara den bästa versionen av sig själv. Den här förträffliga studieupplevelsen i Sverige har framför allt gett mig ett öga för olika tvärkulturella perspektiv. Under de närmaste 5 åren är mitt mål att samarbeta och hitta nya engagemang som hjälper mig att växa, lära mig och ha roligt. Geografiskt skulle jag vilja uppleva och lära mig mer om Sverige och andra länder. Det skulle vara väldigt roligt att arbeta eller forska i och mellan olika länder för att ytterligare vinna på tvärkulturella lärdomar och den globala dynamiken.