MDH-student till Google i Dublin

2018-10-30 | Student

Malin Andersen pluggar andra året på masterprogrammet i Financial Engeneering och som en av 40, bland 2000 sökande studenter från Norden, har hon blivit inbjuden till Googles europeiska högkvarter i Dublin, Irland.

 

– Det känns otroligt roligt och spännande att få möjligheten att lära känna Google från insidan. Det känns som ett otroligt välorganiserat och professionellt upplägg. Det har arrangerat allt för oss flyg, boende och mat, säger Malin Andersen.


Under två dagar får deltagarna möjlighet att titta in bakom kulisserna på det multinationella internetföretaget. Eventet är tänkt som ett tillfälle för nätverksbyggande och workshops men också en rekryteringsbas för Google, som är på jakt efter talangfulla studenter.

– Jag tänkte att det lät som en otroligt rolig möjlighet och jag ser det lite som en chans att se vad Google har att erbjuda som arbetsgivare, säger Malin.

Google står för alla omkostnader och i anslutning till eventet erbjuds deltagarna individuella intervjutillfällen för framtida praktikplatser på företaget. Kravet för att kunna söka var, förutom flytande engelska, avslutade studier under 2018, 2019 eller 2020, samt ett intresse för att arbeta hos Google.   

Malin Andersen flyttade till Västerås förra året från Göteborg för att studera mastern i Financial Engineering. Kandidaten i Finans läste hon i USA, där hon kombinerade studierna med att spela tennis i division I. Hon tror att utlandserfarenheten också är en stor anledning till att hon blev uttagen. 

– Det är inget officiellt som kommer från Google men jag skulle tro att mina utlandsstudier väger otroligt starkt. Det är något jag uppmärksammat som är gemensamt bland de övriga utvalda studenterna.