MDH-student kan bli ”Årets IT-tjej”

2018-03-16 | Student Utbildning

Frida Caballero, som studerar civilingenjörsprogrammet i tillförlitliga
flyg- och rymdsystem, är en av tre finalister som kan få ta emot utmärkelsen ”Årets IT-tjej”, som delas ut av Microsoft.

Den 21 mars delas utmärkelsen ”Årets IT-tjej” ut av Microsoft, för 16 året i rad. Utmärkelsen tilldelas landets mest drivna, engagerade och entreprenöriella tjej som studerar data- eller IT-relaterade utbildningar. Syftet med utmärkelsen är att inspirera fler kvinnor att söka sig till IT-branschen, något som Frida Caballero brinner för.

– Just nu är jag student Space Ambassador och sitter i styrelsen för Unga forskare Stockholmsregionen. Parallellt jobbar jag med egna projekt och föreläser i skolor och på events samt är med i projektgruppen i organisationen Womengineer där jag jobbar aktivt för att inspirera fler tjejer att söka sig till IT-branschen, säger Frida Caballero.

Det var i gymnasiet som Frida Caballero fick upp ögonen för teknik och framför allt programmering. Efter teknikprogrammet på gymnasiet bar det av till Kiruna där hon praktiserade på Esrange Space Center.

– Efter det visste jag att det var inom rymdbranschen jag ville jobba, vilket gjorde att jag sökte till utbildningen på MDH, säger hon.

I klippet ovan får du veta mer om vad Frida Caballero tycker om att ha blivit en av finalisterna till ”Årets IT-tjej” och varför hon tycker det är viktigt att få in fler kvinnor i IT-branschen.