MDH-student får pris för bästa examensarbete

2013-10-15 | Utbildning

Antonio Cappiello, tidigare student på masterprogrammet i programvaruteknik vid MDH och GSEEM (Global software engineering master programme i samarbete med VU Amsterdam och L’Aquila universitet), har fått pris för bästa examensarbete inom teknik på MDH. Det är Sveriges ingenjörer Västmanland som delar ut utmärkelsen och ett stipendium om 5000 kronor.

 

– Jag är väldigt glad och tacksam för utmärkelsen för mitt examensarbete där jag presenterar en lösning på ett av de vanligaste problemen inom mjukvaruindustrin. Jag tror att jag fick priset tack vare att det koncept jag presenterar i arbetet enkelt även kan appliceras i andra industrier, vilket också stod i motiveringen, säger Antonio Cappiello.

Antonios examensarbete ” Improving software evolvability by exploiting change history and software metrics” handlar om hur man kan analysera mjukvaruevolutionen, det vill säga mjukvaruförmågan att utvecklas på ett kostnadseffektivt sätt i takt med ständigt ändade krav från omgivningen. Antonio har inom ramen för arbetet tagit fram en unik kombination av två befintliga metoder som används inom området som på så sätt erbjuder utökade möjligheter för att förbättra och uppdatera mjukvara på ett effektivare sätt, samt undvika förändringar som kan leda till försämrad mjukvaruprestanda.

Handledare till examensarbetet J. C. Hans van Vliet från VU University Amsterdam och Joost Huizinga och Stephen Lorié från WoodWing Software i Nederländerna. Examinator var Ivica Crnkovic, MDH.

Från Italien via Sverige till Nederländerna
Antonio kommer ursprungligen från Italien där erhöll sin kandidatexamen i datavetenskap från Università degli Studi di Salerno 2010. Året därpå började han studera det tvååriga masterprogrammet i programvaruteknik på MDH. Tack vare programmets internationella inriktning i och med Global Software Engineering European Master hade han möjlighet att förlägga sitt andra år på University Amsterdam i Nederländerna där han också genomförde sitt examensarbete på företaget WoodWing Software.

– Jag trivdes väldigt bra på MDH och VU Amsterdam University med såväl utbildningen som städerna i sig. Tack vare denna utbildning har det varit väldigt lätt att få ett bra arbete inom programvaruteknik och jag jobbar just nu inom mjukvarubranschen hos Sitecom där jag bland annat designar, utvecklar och testar routrar, video streaming enheter och mobilenheter, säger Antonio Cappiello.

Sök stipendium för bästa examensarbete
Sveriges Ingenjörer distrikt Västmanland kommer årligen att dela ut stipendium för bästa examensarbete inom teknik på MDH. Deadline för nästa års utmärkelse är 31 juli och då har alla studenter som fått godkänt på sitt examensarbete/uppsats inom teknik under året möjlighet att ansöka.

– Med detta stipendium vill vi uppmuntra studenter att studera vid Mälardalens högskola. Västmanland behöver fler ingenjörer och på detta sätt vill vi introducera ingenjörsstudenter till företagen i regionen genom vårt nätverk, säger Bengt Tynnvall, ordförande för Sveriges Ingenjörer Distrikt Västmanland.

Mer information
För mer information om utmärkelsen kontakta gärna IDT:s examensjobbsansvarig Severinne Sentilles , Ivica Crnkovic eller Sveriges Ingenjörer distrikt Västmanland .

Läs hela Antonios examensarbete här.